Kabe'nin Anahtarı Kazan'da Sergileniyor - Son Dakika
Yerel

Kabe'nin Anahtarı Kazan'da Sergileniyor

Kazan´da Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan yıl sonu sergisinde en çok ilgi gören ürünlerin başında sembolik Kabe Anahtarı geliyor.

12.06.2015 13:50

Kazan'da Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan yıl sonu sergisinde en çok ilgi gören ürünlerin başında sembolik Kabe Anahtarı geliyor.

Kazanlı hanımlar hünerlerini sergiledikleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında açılan yıl sonu sergisinde 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilçede açılan meslek kurslarını başarıyla bitiren kursiyerlerin el emeği, göz nuru el işleri davetlilerin beğenisine sunuldu.

Özellikle hanımların yoğun ilgi gösterdiği sergide takı tasarım ürünlerinden ahşap boyamaya, elişi ve dantelden yağlı boya tablolara kadar oldukça geniş bir yelpazede yapılan ürünler sergileniyor.

Kursiyerlerden Tuğba Bulut'un (29) seramikten imal edilen ve üzerinde Hat sanatıyla Besmele ve Allah lafızlarının yazılı olduğu sembolik Kabe Anahtarı büyük ilgi görüyor.

3 yıldır Halkeğitimin kurslarına devam ettiğini belirten 2 çocuk annesi Tuğba Bulut ziyaretçilerin Kabe Anahtarına gösterdikleri ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Seramikten imal edilen anahtarın yazılarını, boyamasını ve süslemesini ben yaptım. 2 günlük bir uğraşın sonunda böyle güzel bir eser ortaya çıktı. Kabe Anahtarı hepimiz için kutsal bir anlam ifade ediyor. Ben henüz Kabe'ye gidemesem de en azından onu sembolize eden anahtarını yaparak burada sergiye koydum." diye konuştu.

Serginin ilk günü 6 adet sipariş alan Tuğba Bulut anahtarın sergiyi gezen ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdikleri ürünler arasında yer aldığını belirterek, "İnsanlar anahtarın sergilendiği bölümde daha çok duruyor ve anahtarı inceliyorlar, fiyatını soruyorlar, sipariş veriyorlar. fotoğrafını çekiyorlar. Sergideki diğer ürünlerden daha farklı geliyor insanlara" dedi.

Kazan Halkeğitim Müdürü Mustafa Kalender de Bayanlara yönelik hobi kurslarından emlak komisyonculuğuna, kalorifer ateşçiliğinden ahşap boyamaya kadar 295 farklı branşta kurs açtıklarını ve bu kurslarda 5.633 kursiyerin eğitim gördüğünü söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kabe'nin Anahtarı Kazan'da Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement