Kadışehri'nde Kadınlar Ekolojik Oyuncaklar Üretiyor - Son Dakika
Güncel

Kadışehri'nde Kadınlar Ekolojik Oyuncaklar Üretiyor

Kadışehri\'nde Kadınlar Ekolojik Oyuncaklar Üretiyor

Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde ev kadınlarını üretime dahil etmek üzere kaymakamlık tarafından hazırlanan proje kapsamında kurulan atölyede üretilmeye başlanan ekolojik oyuncaklara ilgi arttı.

11.03.2015 10:11

Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde ev kadınlarını üretime dahil etmek üzere kaymakamlık tarafından hazırlanan proje kapsamında kurulan atölyede üretilmeye başlanan ekolojik oyuncaklara ilgi arttı.

Kadışehri Kaymakamlığı tarafından hazırlanan projenin bakanlık tarafından da onaylanmasının ardından ilçede mülkiyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ait ekolojik oyuncak atölyesi kuruldu. İŞKUR tarafından da desteklenen proje kapsamında verilen kurslarda başarılı olan kadınlar, edindikleri mesleği devam ettirmek ve işlerini büyütmek üzere dernek kurup, atölyenin kendilerine devredilmesini talep etti. Projenin mimarı Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, atölyenin derneğe devrinin yapılacağını belirterek, bugüne kadar üretilen ürünlerin çıkartıldıkları çeşitli platformlarda beğenildiğini, ciddi siparişler alındığını söyledi. 300 bin lira değerindeki proje kapsamında kurulan atölyenin Türkiye'nin en büyük ekolojik ahşap oyuncak üreten atölyesi olduğunu vurgulayan Kaymakam Ali Doğan, "6 ay süreyle 25 kadınımıza mesleki eğitim verildi ve proje tamamlandı ama üretime devam ediyoruz. 10 kadınımız ve bir ustamız var. Bu atölyemizde sadece oyuncak üretilmiyor. Okul öncesi eğitimde kullanılan ve ilkokullarda öğretmenlerimizin sıkça ihtiyaç duyduğu eğitim malzemeleri de üretiliyor" dedi.

Atölyede üretilen oyuncak ve eğitim malzemelerinin gelen talepler doğrultusunda başka şehirlere de gönderildiğinin altını çizen Kaymakam Doğan, "Batman ili Hasankeyf Kaymakamlığı ile anlaştık oraya oyuncak pazarlayacağız. Bunun gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve özel sektörde faaliyet gösteren çok sayıda firmaya ahşap malzeme üretip gönderebiliyoruz. Bu bizim sadece üretimimize katkıda bulunan bir şey değil ilçemizin ve ilimizin tanıtım noktasında da çok büyük katkısı olacak bir faaliyet oldu bizim için" diye konuştu. Piyasaya plastik ve daha çok Çin malı oyuncakların hakim olduğunu, bunun da çocuklarda çok ciddi hastalıkların görülmesine yol açtığını kaydeden Kaymakam Doğan, şunları kaydetti:

"Biz buna da engel olmak için hem ahşap, hem de kanserojen hiçbir madde içermeyen oyuncaklar üretelim istedik. Üretimin en başından en sonunda kadar ahşabın işlenmesi, boyanması, paketlenmesi bütün aşamalar kanserojen denetiminden muhakkak geçiyor. Hiçbir aşamada kanserojen madde kullanılmamasına bilhassa dikkat ediyoruz. Masa üstü aparatlarımız var. Bunlar çeşitli firmalarımızın bizden talep ettiği ürünler, zeka oyuncaklarımız var. Okul öncesi ve ilkokullarda kullanılan ürünler var. Çocuklarımızın 1-6 yaş arasında gelişimine katkı bulunacak çeşitli oyuncaklarımız var. Her türlü ahşap materyali üretebiliyoruz." - Kadışehriyozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadışehri'nde Kadınlar Ekolojik Oyuncaklar Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement