Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Açıklaması

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Açıklaması

Karabağlar Belediyesi’nin birlikte yönetme, sorunları yerinde tespit etmeye yönelik çalışmaları sürüyor.

29.06.2014 10:59

Karabağlar Belediyesi'nin birlikte yönetme, sorunları yerinde tespit etmeye yönelik çalışmaları sürüyor. Esendere Semt Meclisi tarafından düzenlenen İmar Sorunları ve Çözüm Yolları toplantısı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Esendere Semt Meclisi tarafından düzenlenen ve aralarında maliyeciler, Metin Oktay, Esenyalı, Adnan Süvari ve Şehitler Mahallesi muhtar ve temsilcilerinin de yer aldığı toplantı Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun yanı sıra Başkan Yardımcısı Alev Ağrı ve Karabağlar Belediyesi Etüt Proje Müdürü Zeki Yıldırım da katıldı. Toplantıda Başkan Selvitopu ve ekibi, özellikle imar sorunları ve kentsel dönüşümle ilgili olarak vatandaşları bilgilendirdi ve onların merak ettiği soruları yanıtladılar.

Karabağlar halkı İmar Sorunları ve Çözüm Yolları toplantısında merak ettiği soruları Başkan Selvitopu ve ekibiyle paylaştı. Vatandaşların istek ve önerilerini dikkate alan Başkan Selvitopu da Karabağlar'ın gelişme potansiyelinin çok yüksek olduğuna dikkat çekti ve "Karabağlar plansız yapılaşmasıyla şanssız gözükse de bizim görevimiz o şanssızlığı şansa, geliştirmeye dönüştürmektir. Bu da mümkündür" sözleriyle de Karabağlar'ın geleceğine umut aşıladı. Bu tür toplantıların diğer mahalle ve semtlerde de yapılacağını ve amaçlarının imar ile ilgili sorunlarda vatandaşların da görüşlerini almak olduğunu belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu sorunları birlikte aşmayı hedeflediklerini söyledi.

"YATIRIMCILARI KARABAĞLAR'A ÇEKEBİLİRİZ"

İzmir ve özellikle Karabağlar'da plansız gelişen alanlardaki imar sorunlarını çözmede sıkıntılar yaşandığını ve bu alanlarda ulaşım için yollar, oyun alanları, pazar yerleri, sağlık ocakları gibi yerler yapmaları gerektiğinin altını çizen Başkan Selvitopu, bunu kentsel dönüşüm ve imar uygulamaları yaparak gerçekleştirebileceklerini ifade etti. Dönüşümde yasal bir bedelin olduğunu belirten Selvitopu, "İmar Kanunu'na göre yüzde 40 zayiat olması gerekiyor. Her parselin yol ve yeşile katılım payı yüzde 40'a tamamlanmış olması gerekir. Islah uygulamasında hangi oranda zayiat alınmışsa onu yüzde 40'a tamamlayın talebinde bulunduk. Herkesten eşit oranda zayiat alınırsa kamu, yeşil alanları açabilir. Bir eşitlik, adalet sağlanmış olur. Bunun İzmir ve Türkiye'de uygulaması var. İmar uygulamalarının önünün açılmasından yanayız. Her yerde kentsel dönüşümü yapamazsınız. Bazı bölgeler vardır yapılamayacak yerlerde imar uygulamalarının önünü açarak bu dönüşümü açabilirsiniz. İnşaat sektörlerini buralara çekebilirsiniz" dedi.

"SORUNLARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ"

Karabağlar'da dönüşüm dışında planlarla ilgili çalışmaların olacağını da ifade eden Başkan Selvitopu Karabağlar'ın gelişme potansiyelinin yüksek olduğunu ve bu şansı iyi kullanacağını söyledi. Selvitopu, "Tıkanıklıkların önünü açmak hedefindeyiz. Karşılıklı sizlerle bu konuları tartışarak planları şekillendirirsek ben umuyorum ki Karabağlar'da bir çok sorunu aşarız. Karabağlar'ın gelişme potansiyeli çok yüksek. Plansız yapılaşmasıyla şansız gözükse de bizim görevimiz o şansızlığı şansa dönüştürmek, geliştirmeye dönüştürmek. Bu da mümkündür.Gelişme potansiyeli yüksel ilçemizde Hatay, çevre yolu, yeşillik yolu iç ulaşımında imar uygulaması, kentsel dönüşüm ve kamulaştırmalar yaparsak Karabağlar'ın önünde kimse duramaz" diye konuştu.

"DOĞRUNUN YANINDAYIZ"

Başkan Selvitopu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilçedeki çalışmalarını da yakından takip ettiklerini belirterek halka çağrıda bulundu. Her zaman doğrunun yanında olmayı sürdüreceklerini ifade eden Başkan Selvitopu sözlerini şöyle tamamladı: "Halkımız Bakanlığın görevlendirdiği firma yetkililerine istedikleri belgeleri versinle. Çünkü bu onların uzlaşma çalışması. Biz de bu süreci takip ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Proje doğru ise destek olacağız. Eğer projede eksiklik olursa sizlerin yanında olacağız ve sizlere elimizden gelen yardımı yapacağız."

"İMAR PLANLARINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Karabağlar Belediyesi Etüt Proje Müdürü Zeki Yıldırım ise, imar planı revizyonlarıyla Şehitler, Metin Oktay, Adnan Süvari, Maliyeciler mahallelerini yaşanabilir bir şehir haline dönüştürmeye çalıştıklarını belirterek "Yeni yollar, yeni parklar, okullar, sağlık ocakları ile tamamen güzel bir şehir yapmak istiyoruz. İmar planı çalışmaları yapmak en büyük hedefimiz. 1/5000 planlarını Büyükşehir Belediyesi kısa sürede tamamlayacak . Biz de ondan sonra hızla yapacağız. Bu planları yaparken vatandaşlara ne istediklerini soracağız. Vatandaşların da benimsediği güzel bir plan ile imar planlarını hayata geçireceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement