Kardeş Okullara Eğitim Yardımı - Son Dakika
Güncel

Kardeş Okullara Eğitim Yardımı

Kardeş Okullara Eğitim Yardımı

Bağcılar'da hayata geçirilen "Kardeşimin de Olsun' proje kapsamında toplanan eğitim malzemeleri talepte bulunan okullara gönderiliyor.

13.01.2014 10:45

Kardeşlik böyle bir şey

Bağcılar'da hayata geçirilen "Kardeşimin de Olsun' proje kapsamında toplanan eğitim malzemeleri talepte bulunan okullara gönderiliyor. Bu eğitim öğretim yılında kardeş okul olarak belirlenen 20 okuldan biri olan Kırıkkale Aşağı Mahmutlar Köyü İlkokulu için toplam 80 koli eğitim malzemesi toplandı. Koliler teslim edilmek üzere yola çıktı.

Bağcılar, 1992 yılında ilçe olmasının ardından başlatılan "Eğitim Seferberliği"  kapsamında önemli projeler üretiyor. Okulların dış cephelerinin yenilendiği, öğrencilere akıllı tahtada eğitimin verildiği ve spor alanlarının inşa edildiği Bağcılar Belediyesi "Kardeşimin de Olsun" kampanyasına da öncülük ediyor. Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı proje ile yardım talep eden okullara el uzatılıyor. Öncelikle yardım talebinde bulunan okulların gönderdiği mektubu değerlendirmeye alınıyor. değerlendirme sonucunda yardım talebinde bulunan okul, Bağcılar'daki bir okul ile "Kardeş Okul" olarak eşleştiriliyor. Okul  idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve okul aile birliği tarafından hazırlanan eğitim malzemeleri tasnif edilerek kolilere yerleştirilerek ihtiyaç sahibi okula gönderiliyor.

82 KOLİ MALZEME TOPLANDI

Bağcılar Karacaoğlan İlkokulu, malzeme talebinde bulunan 233 öğrencinin eğitim gördüğü ve 16 öğretmenin görev yaptığı Kırıkkale'nin Aşağı Mahmutlar Köyü Okulu'nun malzeme talebinde bulunması üzerine kolları sıvadı. Aralarında görsel eğitim materyalleri, projeksiyon makinesi, okul öncesi çocuklar için oyuncaklar, ilk ve ortaokul seviyesine uygun okuma kitapları, satranç takımı, spor malzemeleri, eğitim ve öğretimde kullanılabilecek teknolojik malzemeler hazırlandı.

KİTABA DAYALI DOSTLUK KURUYORUZ

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kitap okuma alışkanlığını yaymak için önceki yıl en çok kitap okuyan kadınları ödüllendirdiklerini belirterek, bir yıl içerisinde Dilek Kaya'nın 103, Çiğdem Akçil'in 95, Ayfer Öztürk'ün ise 78 kitap okuma başarısı gösterdiğini anlattı. Geçtiğimiz yıl da kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla "Benim İçin Benimle Oku Anne" projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Çağırıcı, "4 bin anne çocuklarıyla aynı anda birlikte kitap okuyarak bir rekora imza attı." dedi. Bağcılar Belediyesi olarak, eğitim altyapısını en güzel seviyeye ulaştırmak için her türlü desteği verdiklerini kaydeden Çağırıcı, çocuklara ve gençlere okuma alışkanlığını kazandırmak için gayret gösterdiklerini de belirtti. Yardım kampanyalarına da değinen Çağırıcı, şunları söyledi:

"Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüttüğümüz sosyal sorumluluk çalışmalarımızdan biri de "Gezgin Kitap" projesi… Okuduğumuz kitapları Anadolu'daki öğrencilerimize gönderiyoruz. Bu proje, 2010 yılında "Bağcılar'dan Bitlise 18 bin kitap" sloganıyla başladı. Proje kapsamında 2011 yılında bir tır dolusu kitap Yozgat, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars'a; 2012 yılında da Eskişehir, Afyon, Bilecik ve Kütahya'daki kitap dostlarına ulaştırıldı. Geçtiğimiz yıl da, Zonguldak, Bartın, Karabük, Safranbolu, Çorum ve Sinop'taki il ve ilçelerde kitap ihtiyacı olup da elde edemeyen öğrencilere 60 bin kitap ulaştırdık. Yıl içerisinde ilçedeki okullarımız ve kitap dostlarından topladığımız kitapları paylaşma ve kaynaşma amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırlanan komisyon marifetiyle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde öğrenciler için ayırıyoruz. Her yıl on binlerce kitabı ülkemizin değişik coğrafyadaki il ve ilçelerine ulaştırıyoruz. Kardeşimin de olsun projesi kapsamında kitaplarını, defterlerini ve belki de en kıymetli eşyaları olan oyuncaklarını paylaşıyorlar. Ben bunun için öğrencilerimize ayrıca teşekkür ediyorum"
'Kardeşimin de olsun" Projesi kapsamında toplanan 82 koli eğitim malzemesi Kırıkkale'nin Mahmutlar Köyü Okulu'na götürülmek üzere Bağcılar Karacaoğlan İlköğretim Okulu'ndan uğurladıklarını ifade eden Çağırıcı, "Kitaba dayalı dostluklar kuruyoruz."dedi.

20 OKULUMUZ 'KARDEŞ OKUL' OLDU

2013-2014 Öğretim yılında 20 okulun "kardeş okulu" olduğunu ifade eden Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da projeyi öğrencilerin paylaşmayı, kardeşliği, birlik ve beraber yaşamayı  öğrenmeleri adına başlattıklarını ifade etti. "Kardeşimin de Olsun Projesi"nin amacına uygun şekilde devam ettiğinin altını çizen Yılmaz, şunları söyledi: "Her yıl Anadolu'nun farklı illerine ve ilçelerine Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı'nın desteğiyle kitaplar gönderiyoruz. Şu ana kadar yardım talebinde bulunan birçok il ve ilçemizdeki okula yardım eli uzattık. Okul yöneticilerimize, öğrencilerimize ve velilerimize projeye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizdeki İsa Yusuf Alptekin İlkokulumuz Maraş'ın Kümperli Köyü'ne, İbn-i Sina Lise'miz Sakarya'nın Akyazı ilçesine kardeşlik elini uzattı. Şimdi de Karacoğlan İlkokulumuz, Aşağı Mahmutlak Köyü Okulu için seferber oldu. Okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz arasındaki bu dostlukların devam etmesini diliyor, emeği geçenleri gönülden kutluyorum."
Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'nın yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Konuşmaların ardından yardım malzemeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Aziz Erdoğan ve Karacaoğlan İlkokulu Müdürü Yüksel Köşker ile iki öğretmen tarafından Mahmutlar Köyü Okulu'na teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kardeş Okullara Eğitim Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement