Keçiören Metrosu Test Sürüşü Töreni - Son Dakika
Güncel

Keçiören Metrosu Test Sürüşü Töreni

Başbakan Binali Yıldırım, test sürüşleri başlayan ve yıl başında hizmete girmesi planlanan Keçiören Metrosu'nun başlangıç istasyonuna "Şehitler İstasyonu" adını verdiklerini belirterek, "Keçiören'de şehitlerin adını yaşatıyoruz.

31.08.2016 12:21

Başbakan Binali Yıldırım, test sürüşleri başlayan ve yıl başında hizmete girmesi planlanan Keçiören Metrosu'nun başlangıç istasyonuna "Şehitler İstasyonu" adını verdiklerini belirterek, "Keçiören'de şehitlerin adını yaşatıyoruz. Artık 'Şehitler İstasyonu' Keçiören Metrosu'nun başlangıç istasyonudur." dedi.

Yıldırım, Keçiören Metrosu'nun test sürüşü töreni dolayısıyla Keçiören Belediyesi önünde vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'nin bulunduğu konumun dünyanın merkezi olduğunu ifade eden Yıldırım, herkesin gözünün Türkiye'de olduğuna dikkati çekti.

Bölgedeki mazlum, ezilmiş, hakları elinden alınmış milletlerin umudunun da Türkiye olduğunu vurgulayan Yıldırım, Suriye'de devam eden savaşı hatırlatarak 500 bin masum insanın hiç uğruna hayatını kaybettiğine işaret etti.

Suriye'den gelen 3 milyondan fazla masum ve günahsız insana Türkiye'nin bağrını açtığını aktaran Yıldırım, "Bize yakışan da bu asil millete yakışan da budur. 10 tane göçmen gittiğinde Avrupalılar 'cıyak, cıyak' bağırıyorlar. Çünkü onlar böyle bir şeye alışık değil. Ama bizim tarihimizde, bizim geçmişimizde insanlık, insana hizmet var. 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışı var. Biz dedelerimizden böyle gördük, torunlarımıza da bunları anlatıyoruz." dedi.

Başbakan Yıldırım, bu güzel hasletleri anlatmaya devam edeceklerinin altını çizerek, Türk milletinin 15 Temmuz'da hain Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ders verdiğini bildirdi.

"Hiçbir terör örgütü bu topraklarda barınamayacak"

Terör örgütlerinin aynı aklın emrinde olduğuna dikkati çeken Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"FETÖ gitti, betö geldi, bölücü terör örgütü geldi. Kim gelirse gelsin. Topunuz birlikte gelsin. Karşınızda dimdik duran 79 milyon vatan evladı var. Evelallah bu millet, sahip çıktıkça hiçbir şer odağı, hiçbir terör örgütü bu ülkede, bu topraklarda barınamayacaktır. Bir yandan terör örgütleriyle, bölücülerle, FETÖ'cülerle ve ülkemizi rahatsız eden DAEŞ, PYD, YPG, bilumum şer odaklarıyla amansız mücadele verirken aynı zamanda da milletimizin, sizin özlem çektiği hizmetleri birer birer tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye, dünyada yaprak kımıldamazken, küresel kriz tüm hızıyla devam ederken dünyanın dördüncü büyük köprüsünü, haziranda, Osmangazi Köprüsü'nü açtık mı? Türkiye'ye de yakışan budur. 25 katrilyon dile kolay, 25 katrilyonluk projeyi yaptık. Bursa- İstanbul 45 dakika. Onlar konuşur, AK Parti yapar."

Sultan Alparslan'ın Anadolu topraklarına ayak bastığı günün yıl dönümünde Yavuz Selim Köprüsü'nü milletin hizmetine sunduklarını hatırlatan Yıldırım, Keçiören Metrosu'nun, Keçiören ve Ankara'nın sorunları arasında yer alan ulaşım sorununu kökünden halledeceğini vurguladı.

Söz konusu metro hattında birkaç ay test sürüşleri yapılacağını ve yıl başında da yolculu seyahatlerin başlayacağına değinen Yıldırım, yolları bölerken, hayatları ve Türkiye'yi birleştirdiklerini, kuzeyle güneyi, doğuyla batıyı kardeş yaptıklarını aktardı.

"Hainler ne kadar uğraşırsa uğraşsın bu milleti asla bölemezler" diyen Başbakan Yıldırım, hava yolunu halkın yolu yaptıklarını, hızlı tren rüyasını da gerçeğe dönüştürdüklerine dikkati çekti.

Ankara'nın hızlı trenin merkezi olacağını ve uzay binaları gibi yeni bir gar binası yaptıklarını belirten Yıldırım, yeni gar binasının tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi.

"Şehitler İstasyonu Keçiören Metrosunun başlangıç istasyonudur"

Ankara'dan, İstanbul, Eskişehir, Bilecik ve Konya'ya hızlı trenle gidilebildiğini anımsatan Yıldırım, 2019 yılında Sivas'a, Yozgat'a, Kırıkkale'ye kadar da hızlı trenle gidilebileceğini ve iki saatte Sivas'a ulaşılabileceğini bildirdi.

Hızlı trenle, İzmir'e, Bursa'ya, Kayseri'ye de gidilebileceğini aktaran Yıldırım, böylece Türkiye nüfusunun yüzde 55'ini oluşturan 15 büyük şehri Ankara'ya hızlı trenle bağlayacaklarını, AK Parti iktidarlarına da bunun yakıştığını ifade etti.

Başbakan Yıldırım, Keçiören metro hattında 9 istasyonun bulunduğunu ve başlangıç istasyonunun da 'Gazino İstasyonu' isimli bir istasyon olduğunu belirtti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i yanına çağıran Yıldırım, bir teklifinin olduğunu söyledi. Keçiören Metrosu'nun başlangıç istasyonuna "Şehitler İstasyonu" adını verdiklerini belirten Yıldırım, "Keçiören'de şehitlerin adını yaşatıyoruz. Artık 'Şehitler İstasyonu' Keçiören Metrosu'nun başlangıç istasyonudur." diye konuştu.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Keçiören Metrosu Test Sürüşü Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement