Kelkit'te, Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Kelkit'te, Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin Çalışmaları

Kaymakam Gazel: "İlçemizde, Tüketici Sorunları Hakem Heyetine 2013 yılında bin 873 müracaat oldu"

14.03.2014 13:44

Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, ilçede, Tüketici Sorunları Hakem Heyetine 2013 yılında bin 873 müracaat olduğunu bildirdi.

Gazel, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 975 tüketici sorunları hakem heyeti bulunduğunu belirterek, her hakem heyetinin iş yoğunluğunun nüfusa göre birbirinden farklı olduğunu vurguladı.

Tüketiciler ile satıcı ve tedarikçiler arasındaki uyuşmazlıkların mahkemeye yansımadan çözüme bağlanması amacıyla her il ve ilçede en az bir hakem heyeti bulunduğunu ifade eden Gazel, şunları kaydetti:

"4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında ilçemizde Kaymakamlık bünyesinde bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına yapılan başvuru sayısı da giderek artıyor. Heyetimize, 2013 yılında bin 873 müracaat oldu. Müracaatlardan bin 551'i sonuçlandırıldı. Yıllara göre değerlendirdiğimizde, 2013 yılında müracaatların ciddi şekilde arttığını görüyoruz.

Özellikle kapıdan satışlarla ilgili olarak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Kelkit ilçesi cami imam hatiplerine ve köy muhtarlarına 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Hakkındaki Kanun'a ilişkin bilgilendirme yapıldı. Kaymakamlık personeli, ilgili kanunun uygulanmasında mesai mefhumu gözetmeksizin yoğun şekilde çalıştı." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kelkit'te, Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement