Kırıkkale'de "Sürü Yöneticisi" Sertifika Töreni - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de "Sürü Yöneticisi" Sertifika Töreni

Kırıkkale'de nitelikli çoban yetiştirmek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sürü Yöneticisi" kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

07.05.2015 17:56

Kırıkkale'de nitelikli çoban yetiştirmek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sürü Yöneticisi" kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, açılan kurslarda başarılı olan 115 yetiştiriciye sertifikalarını verdiklerini söyledi.

Tarım ve hayvancılık konularında çiftçilere yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Kırbaş, şöyle konuştu:

"2015 yılında kentte sürü yöneticisi eğitimi kapsamında düzenlenen kurslarda merkez ilçemizden 18, Sulakyurt'tan 50, Keskin'den 47 yetiştirici olmak üzere 115 yetiştirici eğitim alarak belge almaya hak kazandı. Eğitim süresince kursiyerlere hayvan seçimi, bakım, besleme, barınaklar, hijyen koşulları, bulaşıcı hastalıklar ile mücadele ve etkin sürü yönetimi konularında eğitim verildi. Kursiyerlere 15 gün süreyle toplam 120 saatlik ders verdik. Kursiyerlere katıldıkları her iş günü için İŞKUR tarafından 20 lira destek ödenerek, sağlık sigortası yapıldı."

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de 'Sürü Yöneticisi' Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement