Koç Fest" Heyecanı İzmir'de Başladı - Son Dakika
Spor

Koç Fest" Heyecanı İzmir'de Başladı

Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Tuncel: "Koç Fest'in amaçlarından biri de Türkiye'de daha çok spor branşında sporcuların yetiştirilmesine ve amatör branşların gelişimine katkı sağlamak"

21.04.2014 15:25

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları heyecanı İzmir'de başladı.

Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel, İzmir'de düzenlediği basın toplantısında, 2014 yılının birincilerinin belirleneceği organizasyonun finallerinin Ege Üniversitesi'nde başladığını, bu yıl finallerin 10 ilde yapılacağını söyledi. İzmir'de basketbol, futsal branşlarında mücadelelerin olacağını kaydeden Tuncel, ayrıca Gripin grubunun da bu akşam bir konser vereceğini söyledi.

Tuncel, gençlik festivali olarak düzenledikleri Koç Fest'in Üniversite Spor Federasyonu ile yaptıkları iş birliğinin ardından 6 yıldır üniversite sporlarına ilgiyi arttırdığını, geçen yıl Türkiye'de dereceye giren takım ve sporcuların Avrupa ve Dünya'da 4 altın, 9 bronz ve 8 gümüş madalya kazandığını söyledi.

Geçen yıl 6 ilde düzenledikleri final sayısını bu sene 10 ile çıkardıklarını ve organizasyon için 5,5 milyon lira bütçe ayırdıklarını kaydeden Tuncel, şöyle konuştu:

"Koç Fest'in amaçlarından biri de Türkiye'de daha çok spor branşında sporcuların yetiştirilmesine ve amatör branşların gelişimine katkı sağlamak. Bunun için 2013'te 44 olan branş sayısını bu yıl okçuluk ve oryantiring dallarının eklenmesiyle 46'ya yükselttik. Ayrıca dünyada da henüz yeni olan speed badminton, spor tırmanışı, oryantiring gibi spor dallarına yer vererek Türkiye'de de bu branşlarda sporcuların yetişmesine destek vermekten mutluluk duyuyoruz."

Tuncel, engellilik konusunda da farkındalık yaratmayı düşündüklerini bu doğrultuda "Dünya Engelliler Haftası"nda 14 Mayıs'ta Kayseri'de Beşiktaş RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının gösteri maçı yapacağını sözlerine ekledi.

Ege Üniversitesi'nde start alan Koç Fest Üniversite Spor Oyunları finalleri 14-15 Mayıs tarihlerinde Erciyes Üniversitesi'nde sona erecek. Organizasyona Ege Üniversitesi'nin ardından sırasıyla Mersin Üniversitesi, Sütçü İmam Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliği yapacak. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Koç Fest' Heyecanı İzmir'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement