Köprülü'den İçişleri ve Dışişleri Bakanlarına Bulgaristan Seçimleri Sorusu - Son Dakika
Yerel

Köprülü'den İçişleri ve Dışişleri Bakanlarına Bulgaristan Seçimleri Sorusu

Köprülü\'den İçişleri ve Dışişleri Bakanlarına Bulgaristan Seçimleri Sorusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle iki ayrı soru önergesi verdi.

07.05.2013 18:22

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle iki ayrı soru önergesi verdi.

Köprülü ilk önergesi olan ve İçişleri Bakanı Güler tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği önergede: " Bulgaristan'da 12 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin arifesinde; Türkiye Cumhuriyeti Kaymakamı sıfatını taşıyan Çorlu Kaymakamından, AKP hükümetinin talimatıyla Bulgaristan'daki seçimlerde nasıl bir rol aldığını ortaya koyan açıklamalar geldi. Türkiye'de çifte vatandaş statüsünde yaşayan vatandaşlarımıza 12 Mayıs'ta Bulgaristan'da yapılacak seçimlerde hangi partiye oy vermeleri gerektiği yönünde cesurca açıklama yapan, toplantılar yapan Çorlu Kaymakamı hükümet tarafından kendisine nasıl bir görev verildiğini gözler önüne sermiştir. 30 Nisan 2013 tarihinde Çorlu ilçe merkezinde bir toplantı yapan Çorlu Kaymakamı;

Muhtarları, Ulaş, Velimeşe, Marmaracık ve Marmaraereğlisi'ne bağlı Sultanköy Belediye Başkanlarını ve göçmen dernekleri başkanlarını çağırarak, Bulgaristan'da yapılacak olan Parlamento seçimlerinde; "Devletin, Hürriyet ve Şeref Halk Partisi'ni desteklediğini ve katılımcılar tarafından bu partinin afiş, pankart gibi propaganda materyallerini, bulundukları bölgelere asmalarını, ayrıca oy kullanacak soydaşların söz konusu partiye oy vermelerini"

hiç çekinmeden önermiştir. Yine basında çıkan haberlere göre,

soydaşlarımızın yaşadığı şehirlerde görevli vali ve kaymakamlara, sivil toplum kuruluşlarına bu partinin desteklenmesi için çalışmalar yapılması yönünde hükümet tarafından talimat verildiği belirtilmektedir" ibarelerine yer verdi.

Köprülü önergesinde: "Çorlu Kaymakamının ilçemizde 30 Nisan 2013 tarihinde yaptığı toplantıda, Bulgaristan'da ki seçimlerde

"Devletin, Hürriyet ve Şeref Halk Partisi'ni desteklediğini ve soydaşlarımızın da bu partiyi desteklemeleri" yönündeki açıklamaları doğru mudur? Türkiye Cumhuriyeti Kaymakamlarına ve Valilerine adı geçen partinin desteklenmesi yönündeki talimatı siz mi verdiniz? Vermiş olduğunuz bu talimatlarla ve kendi partinizin, hükümetinizin çıkarları doğrultusunda hangi partiyi desteklediğinizi açıklayarak göçmen vatandaşlarımız arasında siyasi çekişme, bölünme ve fitneye yol açtığınızın farkında mısınız?" sorularını yöneltti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede ise Köprülü: "Mülki amir olarak görevi barış ve huzuru sağlamak olan Türkiye Cumhuriyeti Kaymakamları ve Valileri hükümetten gelen talimatlar doğrultusunda başka ülkelerin içişlerine karışmaya başlamışlardır. 12 Mayıs 2013 tarihinde Bulgaristan'da yapılacak parlamento seçimleri öncesi AKP hükümeti hangi partiyi desteklediğini açıklamış ve bu işi; Kaymakamlar, Valiler aracılığı ile seçim kampanyası yürütülmesi talimatına kadar götürmüştür. 30 Nisan 2013 tarihinde Çorlu Kaymakamı ilçemizde yaptığı bir toplantıda kamuoyu önünde " Devletin, Hürriyet ve Şeref Halk Partisi'ni desteklediğini" belirtmiştir. Yine aynı şekilde soydaşlarımızın yaşadığı diğer şehirlerdeki vali ve kaymakamlara da; aynı talimatların verildiği ve AKP hükümetinin desteklediği adı geçen partiye oy verilmesi için her türlü çalışmanın yapılması gerektiği belirtilmektedir" ibarelerine yer vererek, "Başka bir ülkenin içişlerine karışmak anlamına gelen bu açıklama ve yönlendirmeler sonucu göçmen vatandaşlarımız arasında siyasi çekişme, bölünme ve fitneye yol açacak bu davranışınızı temsil ettiğiniz Bakanlığın misyonu ile bağdaştırıyor musunuz? Bulgaristan'da yapılacak olan seçimlerde, izlemiş olduğunuz bu yanlı politika ile yurtdışında zaten yıllardır sorunlar yaşayan, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyan soydaşlarımızı temsil eden partilerin ayrışmasına, zayıflamasına hizmet ettiğinizin farkında mısınız?" sorularını yönlendirdi.

(SŞ - )

07.05.2013 18: 12: 54

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köprülü'den İçişleri ve Dışişleri Bakanlarına Bulgaristan Seçimleri Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement