Kosgeb Operasyonunda Gözaltına Alınanlardan 21'i Mahkemeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Kosgeb Operasyonunda Gözaltına Alınanlardan 21'i Mahkemeye Sevk Edildi

FETULLAHÇI Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (PDY) yönelik soruşturma kapsamında Ankara merkezli, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'e yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 38 kişi adliyeye çıkartıldı.

04.10.2016 12:44

FETULLAHÇI Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (PDY) yönelik soruşturma kapsamında Ankara merkezli, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'e yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 38 kişi adliyeye çıkartıldı. Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden 21'i tutuklaması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Düzenlenen operasyonda aralarında eski KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve eşi ile halen görevdeki 4 daire başkanı, bazı il ve bölge müdürleri de gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 38 şüpheli, dün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan şüphelilerin savcılık ifadeleri sabah tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, şüphelilerden aralarında Mustafa Kaplan'ın da bulunduğu 21 kişiyi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk ederken, 17 kişiyi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bıraktı.

Şüpheliler, 'himmet, bağış ve kurban' adı altında toplanan paraları örgüte aktarmakta suçlanıyor. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosgeb Operasyonunda Gözaltına Alınanlardan 21'i Mahkemeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement