Köylülerin Kaçak Su Kuyusunu Kapattırmak İstememesine Jandarmadan Müdahale - Son Dakika
Güncel

Köylülerin Kaçak Su Kuyusunu Kapattırmak İstememesine Jandarmadan Müdahale

Köylülerin Kaçak Su Kuyusunu Kapattırmak İstememesine Jandarmadan Müdahale

Konya'da Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nün, tarımsal sulamada kullanılan kaçak yeraltı kuyularını kapatmak istemesini köylüler engellemek istedi.

29.03.2016 18:28

Konya'da Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nün, tarımsal sulamada kullanılan kaçak yeraltı kuyularını kapatmak istemesini köylüler engellemek istedi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri, köylülere müdahale etti.

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Karapınar'ın eskiden köy statüsünde olan Akören Mahallesi'ndeki kaçak yeraltı su kuyularını, '167 sayılı Yeraltısuları Hakkında Kanununa' muhalefet nedeniyle kapatmak için çalışma başlattı. DSİ yetkilileri ilk olarak köyün yakınındaki bir tarlada bulunan kuyuyu, jandarma eşliğinde kapatmak istedi. Ancak durumu fark eden köylüler, su kuyularını yıllardır kullandıklarını belirterek, durumu tepki gösterdi. Bunun üzerine jandarma, köylüleri konuyu ilçe yöneticileriyle görüşmeleri yönünde ikna etti. İddiaya göre yerel yöneticilerle yaptıkları görüşmelere olumsuz cevap alan köylüler, su borularını üzerine oturup DSİ ekiplerinin vinçle boruları sökmesine engel olmak istedi. Öfkeli grubun artması üzerine bölgeye takviye olarak polis ekibi çağrıldı. Yaklaşık 100 kişiden oluşan grubun, kuyunun kapatılmaması için direnmesi üzerine jandarma ve polis, müdahalede bulundu. Çıkan arbede üzerine, biber gazıyla da müdahale edildi. Gazdan etkilenen 5 kişi hazırda bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Arbedenin ardından DSİ yetkilileri, çalışmalarını yarı kesip bölgeden ayrıldı.

- Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylülerin Kaçak Su Kuyusunu Kapattırmak İstememesine Jandarmadan Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement