Antalya'da Kültür Sanat-Sen'den Duran Adam Eylemi - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Kültür Sanat-Sen'den Duran Adam Eylemi

Kültür Sanat-Sen Antalya Şubesi üyeleri, Türkiye Sanat Kurumu yasa tasarısını protesto için duran adam eylemi gerçekleştirdi.

19.03.2014 20:31  Güncelleme: 21:09

Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen) Antalya Şubesi üyeleri, Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) yasa tasarısını protesto için "duran adam" eylemi yaptı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi önünde toplanan sendika üyeleri, yasa tasarısına tepki amacıyla "duran adam" eylemi başlattı.

Kültür Sanat-Sen Antalya Şubesi üyesi Emre Akyurt, yaptığı açıklamada, ülkenin bir kaos ortamına çekilmek istendiğini söyledi.

TÜSAK Yasası ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı 52 sanat kurumunun kapatılmak istendiğini ileri süren Akyurt, "Kültür Sanat-Sen olarak sanata, sanatsevere ve halkımıza karşı girişilen bu darbeye 'hayır' demek görevimizdir. Sanatçıları temsil eden meslek kuruluşlarına, emeği savunan sendikamıza ve alanın uzmanlarına danışılmadan, kapalı kapılar ardından hazırlanan TÜSAK tasarısına karşı çıkıyor ve halkımızın duyarlılığına güveniyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından eylemlerini bir süre sürdüren sendika üyeleri, daha sonra sloganlar atarak dağıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Kültür Sanat-Sen'den Duran Adam Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement