Kumrulu Gençlerden Ata Savunma Sanatına Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Kumrulu Gençlerden Ata Savunma Sanatına Büyük İlgi

Kumrulu Gençlerden Ata Savunma Sanatına Büyük İlgi

Ordu’nun Kumru ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi öncülüğünde açılan savunma sanatı mücadele ve döğüş sporları kursuna Kumrulu gençler büyük ilgi gösterdi.

21.07.2014 11:00

Ordu'nun Kumru ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi öncülüğünde açılan savunma sanatı mücadele ve döğüş sporları kursuna Kumrulu gençler büyük ilgi gösterdi.

Davut Yılmaz Kapalı Spor Salonu/nda açılan kursa yaklaşık 85 sporcu kursiyer katıldı.

Kurs Antrenörü Ahmet Karacı," Dünyada bütün döğüş sporları yabancı menşeili. Biz Murtaza Ünlü hocamızın nezaretinde, yerli bir sporumuz olsun, bunların isimleri de tamamen yerli ve Türkçe olsun istedik. Şu anda bu döğüş sanatı birkaç ülkede yapılıyor. Kumrulu olduğum için bu döğüş sanatını İlçemizde de yapalım dite kurs açtık. Şu andaki sistemde, "Dünya ata diyecek" sloganıyla yola çıktık. Güzel şeyler oluyor.Tamamen Karate,Tekvando ve kingboks'a benzer dalda ama isimlerimiz tamamen Türkçe.Selamımız çok farklı. Ahievran'dan beri gelen sistemden alınan isimler.Osmanlıdan beri araştırma yaparak nasıl mücadele etmişler ona göre uygulamalar yapıyoruz.Geleneklerimize uygun olsun diye ismi zaten oradan türetilme,"ata" diye.Ahlak,kültür,medeniyetimiz ve saygımızı buradaki kursiyerlerimiz öğreniyorlar. Gençlerimiz ve çocuklarımız burada her şeyi öğreniyorlar.Günde 6 saat antrenman yapıyoruz.Bu arada zaman içerisinde yetenekli sporcularımızı tesbit edip,bölge ve Türkiye şampiyonlarına katılarak inşallah ilçemizden şampiyonlar çıkacaktır. Bizler Kumru halkımızla diyalog içerisinde olup,inşallah çok başarılı işlere imza atacağız,"dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumrulu Gençlerden Ata Savunma Sanatına Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement