Kütahya'da 'Ödüllü Kitap Okuma Yarışması'nın Sınavı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 'Ödüllü Kitap Okuma Yarışması'nın Sınavı Yapıldı

Kütahya\'da \'Ödüllü Kitap Okuma Yarışması\'nın Sınavı Yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi ve Kütahya Belediyesi ortaklığında ’Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller Ödüllü Kitap Okuma Yarışması’nın yazılı sınavı Kütahya Merkez ve ilçelerinde 27 sınav merkezinde, 362 salonda gerçekleştirildi.

25.05.2015 11:20

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi ve Kütahya Belediyesi ortaklığında 'Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller Ödüllü Kitap Okuma Yarışması'nın yazılı sınavı Kütahya Merkez ve ilçelerinde 27 sınav merkezinde, 362 salonda gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen üyesi 480 yönetici ve öğretmen hiçbir karşılık beklemeden eğitim camiasına emanet edilen öğrencilerin zihni gelişimlerine katkı sunmak için organizasyonda gönüllü oldu.

Yarışmaya müracaat eden 5 bin 388 öğrencinin yanında değişik nedenlerle müracaat edemeyen ancak kitapları okuyarak yarışmaya girmek isteyen öğrenciler de sınava alınarak öğrencilerin gayretleri desteklendi.

Eğitim Bir-Sen Şubesi Başkanı Kamil Uçan, yaptığı açıklamada, "2 saat süren 100 çoktan seçmesi sorudan oluşan sınav için saat 09: 00 dan itibaren sınav merkezi okullar önünde öğrenci ve velilerin heyecanı görülmeye değerdi.Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı merkezi sistem sınavlarını aratmayan ve her yönü ile iyi organize edilmiş bir sınav gerçekleştiren Eğitim-Bir-Sen farkını ortaya koydu. Katılımın yüzde 80 civarında olduğu yarışma sınavı neticesinde 29 Mayıs 2015 Cuma günü yapılacak ödül töreniyle Ortaokul 5-6, Ortaokul 7-8, ve Lise kategorilerinde ilk 20 dereceye giren toplam 60 öğrenciye Kütahya Belediyesi'nce bisiklet; her üç kategorinin birincilerine Cumhuriyet altını, ikincilerine yarım altın ve üçüncülerine çeyrek altın Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesince hediye edilecek" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'Ödüllü Kitap Okuma Yarışması'nın Sınavı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement