Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Yerköy İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

16.04.2015 15:05

Yerköy İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

Belediye Düğün Salonu'ndaki konferansa, Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Yerköy Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Coşkun, daire amirleri, parti başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Yerköy Müftüsü İbrahim Güneş, yıllardır Türkiye'de ve yurtdışında "Kutlu Doğum Haftası" münasebetiyle çeşitli etkinliklerin yapıldığını hatırlattı.

Kur'an'ın birçok ayetinde güzel ahlaktan bahsedildiğini anımsatan Güneş, "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in güzel ahlakı, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmek bakımından en önemli kaynaktır. Peygamber Efendimiz, rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğine sahip olması yanı sıra, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe yardımlaşmaya teşvik etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, içerisinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftasının Yerköylü vatandaşlarımıza ve İslam alemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Güneş'in konuşması sonrasında, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Hazreti Muhammed'in hayatından örneklerle "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement