Metiner, Öğrencilerle Söyleşi Yaptı - Son Dakika
Yerel

Metiner, Öğrencilerle Söyleşi Yaptı

Metiner, Öğrencilerle Söyleşi Yaptı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman Fen Lisesi öğrencileri ile söyleşi yaptı.

26.05.2014 17:33

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman Fen Lisesi öğrencileri ile söyleşi yaptı.

Fen Lisesi tarafından düzenlenen AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in söyleşisinin açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Zeynel Karataş, Mehmet Metiner'in yazılarından alıntılar okuyarak, bilgiye, ilime, teknolojiye, gelişime ön ayak olan tüm bilim adamı filozofların ortak paydalarının öğretmen olmaları olduklarını söyledi. Karataş, söyleyişi programına katılımından dolayı Mehmet Metiner'e teşekkür etti.

Mehmet Metiner ise söyleşisinde öğrencilere lise döneminde yaşadıkları anılardan örnekler vererek, günümüz ile kıyaslamalarla eğitimde gelişimin düzeyini ortaya koydu.

Eğitimin öğrenci ve öğretmen profilinde, okulların bina ve donanım düzeylerinde, kullanılan materyallerin çeşit ve kalitesinde kıyaslanmaz farklar oluştuğunu belirten Metiner, öğrencilere dürüstlük, güven, hoşgörü, demokrasi, sevgi ve saygı üzerinde çarpıcı örnekler verdi.

Metiner konuşmasında, "Bilgi güçtür, bu gücü elde tutmanın tek yolu okumak ve ilim edinmektir. Ülkemizin bu anlamada önemli merhaleler kat ederek dünya konjonktüründe saygın bir yer kazandı. Bu durum birçok ülkeyi rahatsız etti" dedi.

Söyleşi soru cevap şekliyle devam etti. Metiner Soma'da yaşanan trajediden dolayı yüreklerin yandığını, faciaya karşı ihmali olanların mutlaka tespiti yapılıp hesap sorulacağını belirtti.

Ülkede denetim mekanizmasının istenilen tarzda çalışmadığını bu konuda yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu açıklayan Metiner, "Facia üzerinde siyaset yapıp amacı dışında hedef belirleyenlerin çabalarını millet boşa çıkartacaktır. TBMM'nin çalışma sistemi ve üslup tarzının model olması gerekir" diye konuştu.

Programın sonunda söyleşiye katılan Metiner'e Fen Lisesi öğrencisi tarafından bir buket çiçek takdim edildi.

Söyleşiye Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Sırrı Yılmaz, Kahta AK Parti İlçe Başkanı Engin Akel ve öğrenciler katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Metiner, Öğrencilerle Söyleşi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement