Manisa'da Mevsimlik Tarım İşçileri Çadırda İftar Açıyor - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Mevsimlik Tarım İşçileri Çadırda İftar Açıyor

Manisa\'da Mevsimlik Tarım İşçileri Çadırda İftar Açıyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden mevsimlik tarım işçisi olarak Manisa'ya giden aileler, çadırda iftar yapıyor.

14.07.2014 08:31  Güncelleme: 08:25

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden mevsimlik tarım işçisi olarak Manisa'ya gelen aileler, çadırda iftar yapıyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde sabah 06.00'dan itibaren tarlarda kavun, karpuz, domates, patlıcan, biber gibi sebze ve meyvelerin hasadı için yollara düşen çoluklu çocuklu mevsimlik işçiler, zorlu iklim koşullarına rağmen oruçlarını da tutarak ramazan ayını idrak ediyor.

Tarlalardaki zorlu mesaileri saat 17.00'ye kadar süren mevsimlik tarım işçileri, genellikle bölgedeki su kaynakları yakınında kurulan çadır ikametlerine döndüklerinde iftar hazırlığına girişiyor.

Sulama sondajlarının trafolarından çektikleri elektrik bağlantısıyla ev aletlerini çalıştırabilen aileler, kadınların yaptığı yemek hazırlıklarının yanı sıra iftarı televizyon izleyerek geçiriyor.

Geleneksel iftar topunun patlamasıyla hep beraber oruçlarını açan ailelerin iftar yemeği, genel olarak ayran ya da mercimek çorbası ile mevsim salatası, kavun, karpuzdan oluşuyor. Sofralarının vazgeçilmezi ise kadınların kendi elleriyle pişirdikleri tandır ekmekleri.

Mardin'in Derik ilçesinden 7 yıldır geldiği Saruhanlı'da tarım işçisi olarak çalışan işçilerden Mehmet Bininci (62), ailesi ve akrabalarından oluşan 30 kişiyle Saruhanlı'da sebze ve meyve hasadı yaptıklarını söyledi.

Yaşamlarını, burada bulundukları süre içinde kurdukları 7 ayrı çadırda sürdürdüklerini, Ramazan'ı da tarlada çalışaraka ve çadırlarında iftar yaparak geçirdiklerini ifade etti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Mevsimlik Tarım İşçileri Çadırda İftar Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement