Mursi ile İhvan Yöneticilerinin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi ile İhvan Yöneticilerinin Yargılanması

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 131 kişinin yargılandığı ve kamuoyunda "hapishaneler baskını" olarak bilinen davanın görülmesine devam edildi.

23.02.2015 19:15

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 131 kişinin yargılandığı ve kamuoyunda "hapishaneler baskını" olarak bilinen davanın görülmesine devam edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Kahire'nin doğusundaki Polis Akademisi'nde görülen davada, mahkeme heyeti, Mursi ve 130 sanığın dinlenmesine devam edilmesi için duruşmanın çarşamba gününe ertelenmesine karar verdi.

Mısır'da "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını" davasında, 106'sı firari ve 25'i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Süveyş Askeri Mahkemesi, Bedii ve 198 kişinin duruşmasını 9 Mart'a erteledi

Öte yandan Süveyş Askeri Mahkemesi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 199 kişinin "Süveyş'te yaşanan şiddet ve kargaşa olaylarından sorumlu oldukları" suçlamasıyla yargılandıkları davayı 9 Mart'a erteledi.

Söz konusu davanın sanıkları arasında Bedii'nin yanı sıra İhvan'a yakınlığı ile bilinen Safvet Hicazi, İhvan'ın siyasi kanadı olan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, partinin Süveyş Sekreteri Ahmed Mahmud ve İhvan'ın Suveyş'teki idari ofis sorumlusu Sad Halife de bulunuyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Ekim 2014'te, kamu kurum ve kuruluşlarının askeri kurumlar olarak kabul edilmesi ve bu yerlere herhangi bir saldırıda bulunan sivillerin de askeri savcılığa sevk edilmesi yönünde karar çıkarmıştı. Bu karar, adalet sistemindeki krizi büyüteceği gerekçesiyle ülkedeki insan hakları örgütlerinin tepkisine neden olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi ile İhvan Yöneticilerinin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement