Nemrut Krater Gölü'nde Gün Doğumu - Son Dakika
Yerel

Nemrut Krater Gölü'nde Gün Doğumu

Avrupa Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamında "mükemmeliyet" ödülü alan Nemrut Krater Gölü, el değmemiş doğası ve eşsiz doğa güzellikleriyle fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı oluyor.

15.06.2015 12:22

Avrupa Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamında "mükemmeliyet" ödülü alan Nemrut Krater Gölü, el değmemiş doğası ve eşsiz doğa güzellikleriyle fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı oluyor.

Dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü'nün yanı sıra irili ufaklı soğuk ve sıcak su kaynaklarını bünyesinde barındıran Nemrut Kalderasında buz mağaraları ve buhar bacaları da doğaseverlere farklı güzellikler sunuyor.

Ahlat ilçesinden gece saatlerinde tırmanışa geçen ve yaklaşık 4 saat süren zorlu yolculuğun ardından Nemrut Kalderasının zirvesine ulaşan Ahlat Selçuklu Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Üzeyir Akçelik ve kulüp üyeleri, gün doğumuyla oluşan eşsiz manzarayı fotoğrafladı.

Akçelik, yaptığı açıklamada, ilçedeki fotoğrafçılarla her yıl haziran ayında Nemrut Kalderasına gezi düzenlediklerini belirterek, sosyal medya sayfalarında paylaştıkları fotoğraflarla doğaseverlerin ilgisini yöredeki doğal güzelliklere çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Bu tür çalışmalarla kentin tanıtımına bir nebze de olsa katkıda bulunduklarını vurgulayan Akçelik, yaz mevsimi süresince bu tür etkinliklerinin devam edeceğini bildirdi.

Fotoğrafçılardan Halil Ülker ise Nemrut Kalderası'ndaki eşsiz gün doğumu manzarasını görüntülemek için gece saatlerinde yola çıktıklarına değinerek, 4 saatlik bir tırmanışın ardından zirveye ulaştıklarını ve Nemrut Krater Gölü'ndeki gün doğumunu fotoğrafladıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nemrut Krater Gölü'nde Gün Doğumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement