Niksarlılardan Kızılay'a Büyük Destek - Son Dakika
Yerel

Niksarlılardan Kızılay'a Büyük Destek

Niksarlılardan Kızılay\'a Büyük Destek

Kızılay Kan Toplama TIR’ı, Niksar’da kan bağışlarını kabul etti.

27.05.2016 15:56

Kızılay Kan Toplama TIR'ı, Niksar'da kan bağışlarını kabul etti.

Cumhuriyet Caddesi Saat Kulesi mevkisinde konuşlandırılan kan bağışı Tır'ına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kızılay'ın kan bağışı toplama etkinliğinde ayrıca Kızılay Niksar Gençlik Kolları tarafından da esktra bir etkinlik yapılarak, Lösemili hastalar için "Kök Hücre Bağışı" kampanyası yapıldı.

Kan bağışı ve kök hücre bağışı kampanyalarına Niksarlıların büyük ilgi gösterdiğini belirten Kızılay Derneği Niksar Şubesi Başkanı Yalçın Erdemir, "Kızılay Kan bağış TIR'ımız bir gün süre ile Niksar'da konuşlandırıldı. Gün geçtikçe Niksar'da ve kamuoyunda kan bağışı kampanyaları büyük ilgi görüyor. Niksarlı halkımız her zaman Kızılay için kan bağışında büyük özveri göstermiştir ve halende göstermektedir. Kan her zaman ihtiyaçtır. Türk Kızılayı hem kan ihtiyacı ve hem de diğer sosyal sorumluluk projeleri kapsamında önde gelen bir kurumdur. Vatandaşlarımızın bizleri her zaman desteklemelerini istiyoruz ve bekliyoruz" dedi.

Erdemir, kan vermenin sosyal bir sorumluluk olduğunu da belirterek "Aslında kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Sağlıklı herkesin kan bağışında bulunması gerekir. Verilecek her ünite kan bir hayat demektir. Tüm vatandaşlarımıza tavsiyem kan bağışında bulunmalarıdır. Şimdiden tüm halkımıza verdikleri gönüllü kan bağışı desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Lösemili hastalar için "Kök Hücre Bağışı" kampanyasını başlatan Kızılay Niksar Genlik Kolları Yönetimi adına açıklamada bulunan Beyza Nur Almak ise "Çocuğunuz lösemi oldu veya bir ünite kana ihtiyacı var o zaman da kan vermeyip sosyal mecralarda paylaşarak mı içiniz rahatlayacak. İnsanlığın çaresizliğini duyarsanız, kendi çaresizliğinizi de bitirirsiniz. Şöyle düşünün herkes kendi evinin önündeki çöplüğü temizlerse dünya tertemiz olur. Herkes kendi evindeki için kan verirse bütün sorunlar çözülür. Çocukların yaşamını çalmak gasp etmek' bu aralar bu cümleyi çok sorguluyorum çünkü ben 20 yaşına gelmişim hayatımın en güzel dönemi olan gençliğimi yaşadım ama 3 yaşında 5 yaşında bir çocuğun kan bulamamasından çocukluğunu bile bitiremeden gözlerini yumması adeta onun yaşayamadıklarını çalmış gibi hissediyorum. En büyük mutlulukları şeker yemek oyun oynamak olan bu masum kardeşlerimize bu acılar, yükler fazla değil mi? Şeker yiyerek, oyun oynayarak mutlu olabilen çocuğun nasıl derdi oluyor diyoruz. Bu yüzden Niksar'da bir ilke imza atıyoruz. Lösemili kardeşlerimiz için Kök Hücresi bağışını gerçekleştiriyoruz. Bu ilk ve son olarak kalmayacak. Türk Kızılayı Niksar Gençlik Kolları olarak daha bir çok projeye imza atıp ihtiyacı olan herkese elimizi uzatmaya çalışacağız. Unutmayın bu bir yardım değil gelişim evrelerini tamamlamış bütün bireylerin Yaşam Ödevi o yüzden hepinizi yaşam ödevinizi yapmaya tekrardan davet ediyorum" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksarlılardan Kızılay'a Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement