Nükleer Atıklar Mahalleye Atılıyor - Son Dakika
Güncel

Nükleer Atıklar Mahalleye Atılıyor

Nükleer Atıklar Mahalleye Atılıyor

Gaziemir radyoaktif atık skandalının yaşandığı bölgede temizlenmeye başlayan atıkların, mahalleye atılması ve çevreye zarar vermesi ile bölge sakinleri isyan etti.

25.07.2014 14:16  Güncelleme: 15:05

Kısa bir süre önce Gaziemir radyoaktif atık skandalının yaşandığı bölgede temizlenmeye başlayan atıkların, mahalleye atılması ve uçuşan tozların çevreye zarar vermesi ile bölge sakinleri isyan etti.

İzmir'in Gaziemir İlçesinde kapalı olan Aslan Avcı Kurşun Fabrikası'ndaki nükleer atıkların, Turanlar Çevre A.Ş. tarafından Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ve Çekmece Nükleer Araştırma Enstitüsü'nün hazırladığı özel bir projeyle temizlenmeye başlanmasının ardından mahalleli yine isyan etti. Temizleme işleminin çevresel etki değerlendirilmesi yapılmadan sağlıksız olarak yapıldığını söyleyen mahalleli 'Kaş yaparken göz çıkarılıyor' diye tepki gösterdi.

"ÇEVRE ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YAPILSIN"

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyeleri ile kurşun fabrikasının etrafındaki mahallelerde oturan vatandaşlar, öğle saatlerinde fabrika önünde basın açıklaması yaptı. Gruptakiler adına konuşan partinin eş sözcüsü Arif Ali Cangı, şunları söyledi: "Atıkların temizlenmesi aşamasına gelinmesini önemsiyoruz. Ancak, çevresel etki değerlendirmesi yapılmadan başlanılan bu uygulama bizi kaygılandırıyor. Bu atık bu şekilde temizlenmez. Temizleme sırasında oluşturulan tehlike daha büyük aşamaya gelmiş vaziyette. Çevresel etki değerlendirilmesi yapılmasını istiyoruz. Bu süreçte de mahalle halkının, bağımsız uzmanların da katılmasını istiyoruz."

"ÇOCUKLARIMIZI EVE KAPATIYORUZ"

Bölgede yaşayanlardan biri yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Göz göre göre kapımızın önüne döküyorlar. Bizden oy istiyorlar ama hiç sağlığımıza değer verilmiyor. Evim fabrikanın dibinde.Kendim rahatsızım, kamyonlar getiriyor radyasyonlu toprağı bizim oraya döküyor. Ben bitmişim. Her rahatsızlık var bizde. Bu alan çok güzel neden bir park yapılmıyor. Bizim yaşamaya hakkımız yok mu? Nefes almaya, çocukları sokağa çıkarmaya korkuyoruz. Çocuklarımızın her biri astım olma riskiyle karşı karşıya. Çok kötü bir durumdayız, çocukları devamlı eve kapatıyoruz. Balkonda duramıyoruz topraktan." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nükleer Atıklar Mahalleye Atılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement