Onların Hareketlenebilmesi İçin Koştular - Son Dakika
Güncel

Onların Hareketlenebilmesi İçin Koştular

Bu aktivite ile beraber ADIM ADIM koşucuları 2008 yılından bu yana 983 adet engellinin akülü tekerlekli sandalyeye sahip olmasını sağladılar.

08.04.2014 13:38

2 Mart'da Antalya'da düzenlenen Runtalya Maratonu'nda Türkye Omurilik Felçliler Derneği yararına koşan 100 ADIM ADIM Koşucusu kendi yakın çevrelerine gönderdikleri 15 bini aşkın e-posta ile 1220 bağışçıya ulaşıp koşuları sayesinde 200 bin TL bağış toplanmasına aracı olup 83 adet Akülü Tekerlekli Sandalye alınmasına aracı oldular.

Adım Adım'ın kurucularından ve kaynak geliştirmeden sorumlu İ. Renay Onur, "Bu proje felçlilerin özgürce hareket edebilmelerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Manuel tekerlekli sandalye kullanamayan, ağır özür grubu içinde yer alan engellilerin başkalarına bağımlı olmadan işe gidip çalışabilmesi, okula gidip eğitim hakkından yararlanabilmesi, sokağa, alışverişe çıkıp sosyalleşebilmesi kısacası hayatını nispeten kendisinin yu?rütebilmesinin ön koşulu Akülü Tekerlekli Sandalye'ye sahip olmasıdır. Toplanan her 2.400 TL ile 1 akülü tekerlekli sandalye alınabilmekte ve 1 engelli daha harekete geçmektedir" dedi. Onur, koşarak da birşeylerin değişebileceğini gösteren ADIM ADIM Koşucuları ihtiyaç sahiplerine akülü sandalye alırken aynı zamanda gönderdikleri e-postalar ile bu konuda farkındalığın artmasına da yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.

Türkiye'de iyilik peşinde koşarak nelerin değişebileceğini gösteren ADIM ADIM koşucuları Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği projesinin yanı sıra, Anne-Çocuk Vakfı AÇEV, Arama Kurtarma Derneği AKUT, BUĞDAY Ekolojik Yaşam Derneği, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı KORUNCUK, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı TEGV, Toplum Gönüllüleri Vakfı TOG ve TEMA projeleri için de koşuyorlar.

Bütün bu projeler için sayıları 7000'e yaklaşan ADIM ADIM üye ve takipçisi 2008 yılından bu yana 6 milyon TL bağışın toplanmasına, Türkiye'nin önemli sosyal sorumluluk projeleri için farkındalık yaratılmasına vesile oldular.

5 Nisan'da Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin Ataşehir'deki Merkezi'nde dağıtılan akülü tekerlekli sandalyeler koşucu ve bağışçıların eşliğinde sahiplerine verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Onların Hareketlenebilmesi İçin Koştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement