Özkan'dan 'Yerli ve Milli' Tepkisi - Son Dakika
Politika

Özkan'dan 'Yerli ve Milli' Tepkisi

Özkan\'dan \'Yerli ve Milli\' Tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Adayı Tuncay Özkan, AK Parti’nin Yenikapı’da düzenlediği teröre karşı kardeşlik mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yerli ve milli milletvekili istiyorum’ sözlerine tepki gösterdi.

22.09.2015 12:37

CHP İzmir Milletvekili Adayı Tuncay Özkan, AK Parti'nin Yenikapı'da düzenlediği teröre karşı kardeşlik mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yerli ve milli milletvekili istiyorum' sözlerine tepki gösterdi. Aday listelerinin açıklanmasının ardından seçim startını veren CHP İzmir Milletvekili Adayı Tuncay Özkan, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi, gündemi değerlendirdi.

İhlas Haber Ajansı'na açıklama yapan Özkan, HDP ve MHP'ye giden emanet oyları geri alacaklarını, Türkiye genelinde yüzde 30 oy oranının altına inmeyeceklerini belirtti. AK Parti'nin Yenikapı'da düzenlediği 'Teröre karşı tek ses' mitingine dair eleştirilerde bulunan Özkan, düzenlenen mitingin kardeşlik yerine insanları ayrıştıran bir miting olduğunu savundu.

"YÜZDE 30'UN ALTINDA KALMAYACAĞIZ"

Çok çaba gösterdikleri bir seçim dönemine girdiklerini ifade eden Özkan, şunları söyledi: "Çok çaba göstereceğimiz, çok çalışacağımız, halkımıza projelerimizi, gelecek güzel günleri çok iyi anlatacağımız bir seçim dönemi yaşayacağız. Hem MHP hem HDP'de bulunan emanet oylarımızı geri alacağız. Yüzde 30'un altında kalmayıp, daha da üste çıkacağız."

İzmir'de iki bölgeden 8 civarında milletvekili çıkaracaklarını anlatan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, Türkiye'nin güzel olması için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. HDP ve MHP'ye de oy kaptırmayacağız. AKP'ye oy veren değerli yurttaşlarımızın da artık o partiye oy vermeyeceklerini biliyoruz, daha doğrusu o kadroya oy vermeyeceklerini biliyoruz. Onlar da Cumhuriyet Halk Partisi'ne gelecekler. Yani babalarının, annelerinin, dedelerinin, kardeşlerinin oy verdiği CHP'ye gelip, cumhuriyeti kurtaracak olan bir partiye oylarını verecekler."

ERDOĞAN'IN 'MİLLİ' SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ

AK Parti'nin Yenikapı'da düzenlendiği 'Milyonlarca nefes, teröre karşı tek nefes' mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "1 Kasım'da 550 yerli ve milli milletvekili istiyorum" sözlerini eleştiren CHP'li Tuncay Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Teröre karşı miting diye topladılar. 'Bizi birinci parti yapın, diğer partileri barajın altında bırakın' diye çağrıda bulundular. O zaman o miting teröre karşı kardeşlik mitingi mi oldu? Hayır, ayrıştıran, bölen, insanlarımızı birbirine düşman eden bir miting oldu. Milli ve yerli olacakmışız. Yurttaşlık bağıyla bu ülkeye bağlı olan her insanımız için bundan daha büyük bir hakaret yoktur. Bir daha ki seçimde kafatası ölçüsü mü alacaklar? Ne yapmak istiyorlar, Türkiye'yi nereye götürmek istiyorlar? Bu faşizme artık dur demenin zamanı gelmiştir. Bundan bir adım sonrası inanılmaz korkunç olur. Bakın dininiz, diliniz, ırkınız, inancınız ne olursa geleceksiniz İzmir'in sinesinde İzmirli olacaksınız. Türkiye Cumhuriyetinin değerli bir yurttaşı olacaksınız ama bu yetmeyecek. Ne olmanız gerekecekmiş, milli olmanız gerekecekmiş. Türkiye Cumhuriyet yurttaşı, her bir yurttaşım Hakkari'de de, İstanbul'da da, İzmir'de de, Sinop'ta da, Edirne'de de, Anamur'da da millidir. Bu ülkenin yurttaşıdır, her bir yurttaş yerlidir."

Türkiye'nin faşizm sürecini yaşadığını savunan Özkan, insanları ayrımlara tabi tutmanın adının faşizm olduğunu, faşizme karşı mücadelenin de bir insanlık ödevi olduğunu belirtti. İnsanları belirli bölmelere, kalıplara ayıranların karşılarından Cumhuriyet Halk Partisi'ni bulacağını dile getiren Özkan, "Biz insanlarımızı böldürmeyeceğiz, asla ötekileştirmeyeceğiz. Yurttaş olmak yeterlidir bizim için bu ülkeye yurttaşlık bağıyla bağlı olan herkesin sinemizde yeri vardır, buyursun gelsinler. Bir daha ki seçimlere kimseye kafatası ölçüsü aldırtmayacağız. Biz bu faşizmi yeneceğiz" dedi.

"AK PARTİ'Yİ YÜZDE 20'YE İTECEĞİZ"

İzmir'de seçimin CHP açısından çok daha güzel geçeceğini belirten Özkan, AK Parti'nin oy oranını yüzde 23'lere iteceklerini öne sürdü. Özkan, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu ile yüzde 26'lara kadar gerilettiklerini hatırlatarak "Şimdi yüzde 20'lere doğru iteceğiz ve Milyon Ali bey de kurtaramayacak. Buyursun gelsin İzmir'in hala duvarlarında Milyon Ali diye adı yazılı, gelsin görecek. Bu kente hiçbir şey vermeyen ama bu kentten her şeyi isteyen, bu kente hiç saygı duymayan ama bu kenti iliği ile kemiği ile sömürmek isteyene İzmirli asla geçit vermeyecektir" diye konuştu.

"İZMİR'DE REKOR OYLA ÇIKACAĞIZ"

AK Parti'ye oy verenlere seslenen Özkan, AK Parti kadrosu yerine artık cumhuriyeti ve insanları çok seven, değerleri çok seven, Türkiye'nin kurucu gücüne, CHP'ye ihtiyaç olduğunu savunarak şunları söyledi: "Ben hep şöyle tanımlıyorum; ben bu bağın üzümüyüm. Bu bağın adı Türkiye. Benim rengim siyah olabilir, benim rengim beyaz olabilir, benim tadım biraz ekşi olabilir, tatlı olabilir. Ama ben bu toprakların çocuğuyum. Hani yerlilikten kasıtları buysa Türkiye'de herkes yerli, milliyetçilikten kasıtları Türkiye'de yaşamaksa hepimiz Türkiye'de yaşıyoruz. Bizi birbirimize bağlayan en güçlü bağ yurttaşlıktır, yurttaşlığın üzerinde bir bağ yoktur. O nedenle kafatası ölçümüzü alarak bizi yaşamaya zorlamaya çalışan faşizme karşı, herkesi CHP'nin sancağı altında, Mustafa Kemal'in aydınlığı altında birleşmeye çağırıyorum. İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi mutlaka ve mutlaka seçimden rekor oyla çıkacaktır."

"HDP VE MHP'YE GİDEN OYLARI CHP'YE GETİRMEK ZORUNDAYIZ"

Türkiye'nin geleceği ve demokrasi adına HDP ve MHP'ye giden oyları geri istediklerini kaydeden Tuncay Özkan, sözlerine şöyle devam etti: "HDP diye bir siyasi güç var ve biz onu siyasi güç olarak parlamentoda kabul ediyoruz. Onun mutlaka bu tür görüşmelerde muhatap alınması lazım. Bizim siyasi rakibimiz AK Parti'nin gördüğü gibi PKK değildir, o terör örgütüdür, onunla sonuna kadar mücadele ederiz. Ama siyasi rakibimiz olan HDP ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. İzmir'den HDP'ye giden oyların tamamını partimize istiyoruz. Demokrasi adına, kardeşlik adına, bu ülkenin birliği adına istiyoruz. Bütün Türkiye'ye çağrıda bulunuyorum. HDP ve MHP'ye giden oyları CHP'ye getirmek zorundayız. Bu geleceğimiz için, demokrasimiz için olması gereken bir şeydir. Yoksa Türkiye çok şey kaybeder. Seçmen stratejik düşünüyor. Halkın Türkiye'de savunduğu şey parlamenter demokrasi, çoğulculuğu savunuyor. Bu nedenle MHP ve HDP'nin barajın altında kalmaması gerekiyor. Bizim seçmenimiz ama gidip oyunu oraya veriyor. Ama şimdi artık işler değişti. Onların barajın altında kalma riskleri yok, CHP ne kadar büyürse, iktidarı tek başına kucaklarsa Türkiye o kadar çok kurtulacak. Bunu herkesin görmesi gerekiyor." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Özkan'dan 'Yerli ve Milli' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement