PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı - Son Dakika
Yerel

PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Artık, Türk toplumu terör acısı yaşamak istemiyor.

03.03.2015 17:42

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Artık, Türk toplumu terör acısı yaşamak istemiyor. Terör örgütünün de tavsiyesi gerekiyor" dedi.

Tutumlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, seçim öncesi hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Seçim stratejisinin belirlenmesi için AK Parti Genel Merkezinde yapılan toplantıların da tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Tutumlu, hafta sonu gerçekleştirilen temayül yoklamasına katılımın ise yüzde 90 olarak gerçekleştiğini söyledi.

Coşkulu ve düzenli bir temayül yoklamasının yapıldığını dile getiren Tutumlu, şöyle devam etti:

"İnşallah alınacak sonuçlar ilimize ve ülkemize hayırlar getirir. Aday belirleme sürecinde temayül yoklaması önemli etkenlerden birisi, daha sonra saha araştırması ve mülakat olacak. Temayül sonuçları muhtemelen açıklanamayacak çünkü tek başına bir aday belirlenme etkeni değil. Sonuçların açıklanması, teşkilatta ve kamuoyunda farklı yorumlara neden olabilir. Kaldı ki üç aday adayımız temayüle katılmadı."

Yürütülen çözüm sürecinin nihai hedefinin örgütün tasfiyesi olduğunu ifade eden Tutumlu, şunları kaydetti:

"Bu yolda adımlar atılmaya devam ediliyor. Mart ayında yapılacak açıklamalar da bu yönde olmalı. İnşallah ülkemizin 30 yıldır kaynaklarını emen, insanlarını heba eden ve bir çok genç insanın hayatına mal olan terör belası bundan sonra kaybolacak, yerle bir olacaktır. Terör örgütü de kendisini tavsiye edecek. Silah bırakma bunun ilk adımı. Sürecin başında da bunlar zaten söylenmişti, silah bırakma sürecin önemli ve kritik bir aşaması olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de yaşayan insanların sürece verdiği destek yüzde 80'ler seviyesinde. Artık, Türk toplumu terör acısı yaşamak istemiyor. Terör örgütünün de tavsiyesi gerekiyor. Türkiye eğer bölgesel bir güç olacaksa, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacaksa kendi sınırları içerisinde terör belasından kurtulması gerekiyor. İnşallah sürecin başarıya ulaşacağına inanıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement