Putin'den Düşürülen Uçakla İlgili Açıklama: Sırtımızdan Bıçaklandık - Son Dakika
Güncel

Putin'den Düşürülen Uçakla İlgili Açıklama: Sırtımızdan Bıçaklandık

Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından konuşan Putin, "Rus uçağının düşürülmesini sırtımızdan bıçaklanmak olarak olarak yorumluyoruz. Ciddi sonuçları olacak." dedi.

24.11.2015 14:58  Güncelleme: 16:29

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye sınırında, sınır ihlali yaptığı belirtilen ve F-16'lar tarafından vurulan Su 24 tipi Rus savaş uçağının düşürülmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Putin, "Sırtımızdan bıçaklandık" ifadesini kullandı.

"CİDDİ SONUÇLARI OLUR"

Uçağın düşürülmesinin Rusya- Türkiye ilişkileri açısından "ciddi sonuçları olacağını" söyleyen Putin, "Türkiye Rusya'nın ABD ile bu tür olayları önlemek adına imzaladığı sözleşmeye rağmen Rus savaş uçağını vurdu. Rus savaş uçağı Suriye topraklarında, Türk sınıra 4 km uzaklıkta düşürüldü. Rus uçağının düşürülmesi Türkiye-Rusya ilişkilerinde ciddi sonuçları olur. Bu olay sırtından bıçaklamak gibi" dedi.

"BİZİM BUNA İHTİYACIMIZ YOK"

Putin sözlerini şöyle sürdürdü: "Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Bu çok açık. Suriye'de düşürülen Rus uçağı, IŞİD'le savaş görevini yerine getiriyordu. Teröristlere önleyici vuruşlar gerçekleştiriyordu. Savaş uçağı Türk sınırına 4 kilometre uzaklıktaydı. Türkiye, Rusya'nın ABD ile bu tür olayların önlenmesi konusunda anlaşma imzalamış olmasına karşın Rus uçağını vurmuştur. Uçağın düşürülmesinin Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır. Rusya, Türkiye'ye sadece komşu olarak değil, aynı zamanda dost bir ülke olarak yaklaşmıştır. Böyle bir adım kimin işine yarardı bilemiyorum ama bizim buna ihtiyacımız yok. Türkiye, Rus uçağının düşürülmesinden sonra acilen Rusya ile iletişim kurmak yerine, sanki uçağı Rusya düşürmüş gibi NATO'ya başvurdu. Uçağımızın düşürülmesiyle ilgili tüm yaşananları analiz edeceğiz."

TÜRKİYE MİLTANLARDAN PETROL ALIYOR İDDİASI

Uçağın Türkiye'ye tehdit oluşturmadığını ifade eden Putin, Suriye'deki miltanlardan Türkiye'ye büyük miktarda petrol geldiğini de öne sürdü.

SAVUNMA BAKANLIĞI: KONTROL VE ANALİZ ETTİK, UÇAĞIMIZ TÜRK HAVASINI İHLAL ETMEDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin düşürdüğü Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmediğini açıkladı.

Bakanlık açıklamasında, "Hmeymim hava üssüne geri dönerken Su-24 savaş uçağı Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarında Türk F-16'ları tarafından düşürüldü. Objektif kontrol bağlamında bilgilerin analizi şunu kesin olarak ortaya koydu: Türk hava sahası ihlal edilmedi." denildi.

KREMLİN SARAYI: ÇOK CİDDİ BİR OLAY

Öncesinde Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada da, Kremlin Sözcüsü, uçağın düşürülmesini "çok ciddi bir olay" olarak nitelendirdi, "sonuç çıkarmak için henüz erken" ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN İKİ FARKLI AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı kaynakları'ndan yapılan ilk açıklamada, düşürülen uçağın Rus uçağı olduğu belirtildi. Ancak aynı kaynaklardan yapılan ikinci açıklamada, 'Rus uçağı' ifadesinin 'basında yer alan haberlerden hareketle kullanıldığı' belirtildi.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada ise uçağın 5 dakika içinde 10 kez uyarıldığı belirtildi.

RUS UZMAN: İLİŞKİLERİ OLUMSUZ ETKİLER

Rusya'nın Global Affairs Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fyodor Lukyanov, düşürülen Rus uçağının iki ülke ilişkilerini olumsuz etkileyebileceğini söyledi. Lukyanov, "Olay ciddi, Rus-Türk ilişkilerini olumsuz etkileyebilir." ifadesini kullandı.

"Biz tam olarak durumu bilmiyoruz. İki taraftan da yapılan açıklamalar vatandaşların algısına yönelik olabilir." diyen Lukyanov konuşmasına şöyle devam etti: "Objektif araştırmaların sonucunu beklememiz lazım. Çünkü, Rus uçağı sınırı ihlal ettiyse, olay farklı algılanır ve farklı tepkiler doğurur. Uçak, Türkiye sınırını ihlal ettiği için vurulduysa bu da farklı sonuçlara yol açar. Pilotların hayatını kaybetmesi ise çok kötü olur."

Putin\'den Düşürülen Uçakla İlgili Açıklama: Sırtımızdan Bıçaklandık

Son Dakika Güncel Putin'den Düşürülen Uçakla İlgili Açıklama: Sırtımızdan Bıçaklandık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (281)

  • alper: Rusya suriye gibi değil işimiz zor % 49 hükümette destek verenler şimdi birkez daha düşünsün bu bizim iyi halimiz 27 39 Yanıtla
  • allahuekber: Helal olsun tsk gurur duyuyorum seninle cihad zamanı yaklaşıyor kesilecek başlar hazirlansin ! 34 31 Yanıtla
  • arap: hadi rusya . seninleyiz... 17 45 Yanıtla
  • mhp : yaşasın rusyya 13 28 Yanıtla
  • ZAZA ELAZIĞ: türkiye kütler le uzlaşsın yoksa putin amca fena konuşuyor 15 23 Yanıtla
    MU: Rıusya Türkiyeye kara operasyonu yaparsa bu dogudan olur önce ordaki halk zarar görür isterseniz siz turklerle uzlasın . 0 0
  • Inadına Türkiye : Sonuna kadar savaşırım 25 11 Yanıtla
  • vatan: İçimizdeki ermeniler rusyanın yanındayız demişler. Lan etekliler siz bütün yahudi, hiristiyan ve ermenilerin kucağındasınız... 33 1 Yanıtla
  • Fırat: Babasın putın 8 25 Yanıtla
  • kürt oglu kürt: yasasin putin baba 11 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement