Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir'de (2) - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir'de (2)

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir\'de (2)

Havran'da HASTANE TEMELİ ATTI Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, programı kapsamında Balıkesir'in Havran ilçesine geldi.

11.05.2015 20:40

Havran'da HASTANE TEMELİ ATTI

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, programı kapsamında Balıkesir'in Havran ilçesine geldi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 7 milyon 495 bin lira bedelle ihale edilen, 25 yataklı Havran Devlet Hastanesi'nin temelini attı. Yaptığı konuşmada AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu'nun bir yıldır Havran'a hastane yapılması için ısrar ettiğini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "Bugün burada hayırlı bir iş için bulunuyoruz. Havran'ımıza 25 yataklı, son derece modern bir hastane inşaatı başlatmaya kararı verdik. Bu hastaneyi de ileri teknoloji ile donatacağız. Hayırlı, uğurlu olsun. En kısa zamanda hizmete girmesini temenni ediyoruz" dedi. Bakan Müezzinoğlu, konuşması sonrası Milletvekili Aydınlıoğlu için de alkış istedi.

HİZMETLERDEN BAHSETTİ

AK Parti hükümeti olarak gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Arkamızda çil çil eserler bıraktık. Yollarıyla, havaalanlarıyla, tünel geçitleriyle, tüp geçitleriyle, denizin altı, dağın ortası hiç fark etmiyor. Sağlıkta yaptığı atılımlarda sessiz bir devrim gerçekleştirdik. Türkiye'nin her köşesinde 36 bin yatak kapasiteli 226 hastanemizin inşaatı devam ediyor. Cumhuriyet döneminde böyle bir dönem yok. 36 bin yatak kapasiteli hastaneler, iki yıl içinde bu milletin hizmete girecek. Havran Devlet Hastanesi inşaatı da şubat ayı içinde bitirilecek, inşallah mart ayında da hizmete açacağız. Bunlar AK Parti iktidarı döneminde hizmete giriyor, milletin iktidarı döneminde hizmete giriyor" diye konuştu.

FİRMA YETKİLİSİYLE TARİH PAZARLIĞI

Hastane inşaatının yüklenici firması Serkan İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Yaşar'ı da kürsüye çağıran Bakan Mehmet Müezzinoğlu, pazarlık yaptı. 28 Şubat 2016 da bitirilmesi, mart ayında da hizmete açılması planlanan inşaatın bu yıl sonuna kadar tamamlanmasını istedi. Bakan Müezzinoğlu'nun seçim sonrasına denk gelen, kendi doğum günü 9 Ocak 2016'da hastanenin açılışını yapmayı istemesi de dikkati çekti. Müteahhit Yaşar, Bakan Müezzinoğlu'nun isteğine olumlu yanıt verdi.

AYVALIK'TA GEÇMİŞİ KIYASLADI

Programı kapsamında Ayvalık'ı da ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, esnafla bir araya geldi. Ardından 1 Mayıs'ta yeni binasına taşınan Ayvalık Devlet Hastanesi'ni resmen hizmete açtı. Burada da vatandaşlara seslenen Müezzinoğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi. Evet artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi değil. Eskileri hatırlarsınız. 30 yıllık bir meslek mensubu olarak şu cümleyi duyduğumda üzülüp, mahcup olurdum. 'Almanya'dan Antalya'ya turist olarak gelen bir Alman vatandaşı trafik kazası geçirmiş, Almanya'yı aramış. Almanya'dan ambulans uçak gelmiş ve vatandaşı Almanya'ya götürmüş. İngiltere'den gelen bir İngiliz turist Bodrum'da kalp krizi geçirmiş. Onu da ambulans uçak gönderip memleketine göndermişler'. Vay anasını ya. Biz o günleri görmeyiz. Biz o günleri yaşayamayız, hayal edemeyiz. O günlerde kapalı kapılar arasından, 'bu millet onlara layık değil' diyorlardı. Ama bugün artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyen Recep Tayyip Erdoğan, 'Almanya'da ne varsa Türkiye'de de o olacak. İngiliz vatandaşları neyi hak ediyorsa benim vatandaşım daha iyisini hak edecek' dedi. Ambulans uçaklarımız var mı? Ambulans helikopterimiz var mı? Almanya'dan daha iyi teknolojiyle donatılmış hastanelerimiz var mı? Daha iyilerini yapabilen bir irade var mı? Muhtar bile olamazsın denilen Recep Tayyip Erdoğan'ı bu millet cumhurbaşkanı yaptı mı?" dedi.

Konuşmasının ardından Müezzinoğlu, beraberindekiler birlikte açılış kurdelesini keserek Ayvalık Devlet Hastanesi'ni hizmete açtı. Hastaneyi gezdikten sonra AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, Burhaniye'ye hareket etti. - Ezzinoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir'de (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement