Şahinoğlu: "Tıp ve Sağlık Bilimleri Simülasyon Eğitim Merkezi Kuracağız" - Son Dakika
Yerel

Şahinoğlu: "Tıp ve Sağlık Bilimleri Simülasyon Eğitim Merkezi Kuracağız"

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, OMÜ’ye ileri teknolojik eğitim sistemlerini barındıran, “Tıp ve Sağlık Bilimleri Simülasyon Eğitim Merkezi”nin kurulacağını ve bu merkezin sadece OMÜ’ye değil bölgeye, hatta bölge ülkelere eğitim veren bir eğitim üssü olacağını söyledi.

21.06.2016 14:16

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, OMÜ'ye ileri teknolojik eğitim sistemlerini barındıran, "Tıp ve Sağlık Bilimleri Simülasyon Eğitim Merkezi"nin kurulacağını ve bu merkezin sadece OMÜ'ye değil bölgeye, hatta bölge ülkelere eğitim veren bir eğitim üssü olacağını söyledi.

Prof. Dr. Şahinoğlu, tüm dünyada giderek yaygınlaşan uluslararası eğitim işbirliği çalışmalarının önemini vurguladı. Şahinoğlu "2011 yılında attıkları, Samsun ilinde İngilizce eğitim veren tıp fakültesi adımı, Samsunumuzu tüm dünyaya açmıştır" dedi.

Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, günümüzde, tüm dünyada tıp ve diğer bilim dallarında, sınırları aşan eğitim işbirliği anlayışının giderek geliştiğini vurgulayarak, dekanlığı döneminde hazırlık çalışmaları tamamlanarak, 2011 yılında açılan İngilizce tıpta, halen Türkiye'den ve birçok farklı ülkeden 287 öğrencinin eğitim gördüğünü, gelecek sene ilk mezunların verileceğini belirtti. Atılan bu adım sonrası, farklı ülkelerdeki tıp fakülteleriyle ilişkilerin geliştirildiğini ifade eden Şahinoğlu, Azerbaycan, Arnavutluk, Gürcistan gibi komşu ve dost ülkeler başta olmak üzere pek çok dünya ülkesinden, tıp fakültesi, asistanlık ve uzmanlık dönemi öğrencisinin, OMÜ Tıp Fakültesi'ne gelerek, ileri teknolojik sistemler ile eğitim aldığını söyledi. Şahinoğlu, "Bu eğitim hamlesi ülkemiz, ilimiz ve tüm Samsun halkı için bir iftihar vesilesidir. İlimizin tanıtımı, ekonomin canlanması ve kültürler arası iletişim için önemli bir atılımdır" diye konuştu.

Ali Haydar Şahinoğlu, bu atılımların öncü adımlar olduğunu, yakın gelecekte tasarımları ülkede yapılan yerli ve milli teknolojik eğitim sistemlerini içerecek, tüm dünya ülkelerine hizmet verecek "Tıp ve Sağlık Bilimleri Simülasyon Eğitim Merkezi"nin kurulacağını açıkladı. Bu merkezin internet tabanlı eğitim teknolojilerinde de öncü olacağını, "Sanal Hastane Projesi" ile tıp, hemşirelik gibi pek çok bilim dalında sağlık bilimleri eğitiminde bilgisayar destekli eğitim sistemlerinin kullanılacağını anlatan Şahinoğlu, "Ülkemiz çevresinin bir yangın yerine döndüğü günümüzde, dünya barışına ve insan sağlığına hizmet edecek böyle eğitim merkezlerinin kurulması bir gerekliliktir. Komşu ülkelerde yaşanan ve ülkemizi de derinden etkileyen sorunlara rağmen üzüntü ve ümitsizliğe yer yoktur" şeklinde konuştu.

Şahinoğlu, bilim insanları ve milletin el ele vererek bilimsel projeler gerçekleştireceğini ve güzel vatanın tüm dünya barışı için ümit ışığı olmaya devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinoğlu: 'Tıp ve Sağlık Bilimleri Simülasyon Eğitim Merkezi Kuracağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement