Savaşın "Parçaladığı" Hayatlar - Son Dakika
Güncel

Savaşın "Parçaladığı" Hayatlar

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınanlar, ülkelerinde bıraktıkları yakınlarının yolunu gözlüyor Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan 86 yaşındaki Hasibe Rehal: "Bir yıl önce 7 çocuğumla Türkiye'ye geldim, kalan üç çocuğumdan haber alamıyorum"

10.04.2014 12:01

CEM GENCO - İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, ülkelerinde bıraktıkları yakınlarının yolunu gözlüyor.

Suriye'de dördüncü yılına giren savaş, binlerce sivilin ölümüne ve yaralanmasına neden olurken, milyonlarca kişiyi de vatanlarından ayırdı. Yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kalan Suriyelilerden bazıları, ülkede bıraktıkları yakınlarını yeniden görebilmenin hayalini kuruyor.

Suriye'den bir yıl önce Reyhanlı ilçesine gelen 86 yaşındaki Hasibe Rehal, AA muhabirine, 10 çocuğundan 7'si ile Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Ülkesinde bıraktığı 3 çocuğundan hala haber alamadığını belirten Rehal, "Bir yıl önce 7 çocuğumla Türkiye'ye geldim, kalan üç çocuğumdan haber alamıyorum. Tek isteğim, ölmeden çocuklarımı görebilmek. Onlar için her gün dua ediyorum. Her sabah, 'bugün gelirler mi?' diye bekliyorum ancak ne ses, ne haber var" diye konuştu.

Melek İbrahim de (48) Suriye'de kalan eşinin geleceği günü bekliyor. 7 çocuğuyla Reyhanlı'ya sığındığını anlatan İbrahim, "Eşim, bizim için kendini feda etti. Biz canımı kurtardık ama o ne durumda, bilmiyorum. Tek dileğim, ondan haber alabilmek" dedi.

Yasir Hasan İbrahim de (14) uzun süredir görmediği babasını özlediğini belirterek, Türkiye'de güvende olduklarını ancak babalarının hayatından endişe duyduklarını söyledi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Savaşın 'Parçaladığı' Hayatlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement