Seçime Kavgalar Da Karıştı - Son Dakika
Güncel

Seçime Kavgalar Da Karıştı

Seçime Kavgalar Da Karıştı

Şanlıurfa'nın çeşitli ilçelerinde aralarında HDP Ceylanpınar İlçe Eş Başkanı Aslan'ın da olduğu yaklaşık 10 kişi yaralandı. Suruç'ta ise silahlı 1 kişi ise gözaltına alındı.

02.11.2015 11:19

Vatandaşların oy kullanmaya gittiği sabah saatlerinden itibaren kavga haberleri gelmeye başladı. İlk kavga haberi, Ceylanpınar'ın Aydoğdu Mahallesi'nden geldi. HDP İlçe Eş Başkanı Mehmet Ali Aslan ile AK Partili olduğu öne sürülen kişiler arasında yaşanan tartışma sonrası taş ve sopaların da kullanıldığı kavga çıktı. Saldırıya uğrayan HDP'li Aslan ile ismi öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı, 2 otomobilde ise hasar meydana geldi.

GENELDE HDP VE AK PARTİ ARASINDA OLAY ÇIKTI
Mehmet Ali Aslan, Aydoğdu (Şavato) Mahallesi'ndeki sandık bölgesine girdikleri an AKParti'li olduklarını öne sürdüğü kişilerin kendilerine saldırdığını ve darp ettiklerini kaydederek, "Özellikle Dikili (Hirobî) ve Karataş (Kevireş) mahallelerinde sandık görevlilerimiz sandık alanlarından zorla çıkarılmış durumda. Bu duruma ilişkin başvurduğumuz hiç yetkili merci duruma müdahale etmiş değil. Tüm ilçe genelinde AKP adeta zorbalıkla seçimi götürmeye çalışıyor" dedi.

SANDIK GÖREVLİLERİ DARP EDİLDİ
Viranşehir'in Yukarı Karataş, Yeşilalik ve Yolbilen mahallelerinde ise sandık başında çıkan kavgada HDP'li sandık görevlileri İsmail Güntekin, Mahmut Sancar, Ali Ulutürker ve Vedat Erdemci darp edildi. Şanlıurfa merkeze bağlı Ulu Mahallesi'nde ise sandık başkanı İbrahim Şahin, tartıştığı kimliği belirsiz kişilerce darp edildi.

'BLOK OY KULLANMA' İDDİASI
Eyyübiye ilçesine bağlı Akdilek (Köyü) Mahallesi'nde bir muhtarın blok oy kullanma girişiminde bulunduğu öne sürüldü. Usulsüzlük girişiminin Oy ve Ötesi Girişimi üyeleri tarafından tespit edildiği belirtildi. Olayı haber alan Şanlıurfa Barosu görevlileri ve HDP'li yöneticiler söz konusu mahalleye gelerek duruma müdahale etti.

SANDIK GÖREVLİLERİ 'KÖYE ALINMADI' İDDİASI
Siverek'in Karacadağ bölgesindeki Altınahır (Köyü) Mahallesi'nde ise HDP'nin resmi sandık görevlisi olan Halil Aluç'un, bazı kişilerce tehdit edilerek mahalleden çıkarıldığı öne sürüldü.
Benzer iddialar Uzun Ziyaret, Güvercin, Büyükkent ve Küçük Tepe mahallelerinden de geldi. HDP'li müşahitlerinin darp edildiği ve sandık bölgelerine sokulmadığı öne sürüldü.
Haliliye ilçesinde bulunan Prof. Abdulkadir Karahan İlköğretim Okulu'nda HDP'nin okul görevlileriolduğu kaydedilenMirkan Akın ve Özgür Karadağ, AKParti'li oldukları öne sürülen kişilerce darp edilip, silahla tehdit edildi. Olay tutanakla kayıt altına alınırken, Akın ve Karadağ'ın saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

ENMEK: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ
DBP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Hidayet Enmek, HDP'nin birçok müşahidinin darp edilerek okullardan çıkartıldığını öne sürerek, "Kolluk güçleri hiç bir şekilde bu olaylara müdahale etmedi. Tam tersi sandık görevlilerimizi ve müşahitlerimizi darp edenlere destek oldular" dedi. Enmek, il genelinde benzer sayısız durum yaşandığını ifade ederek, hukuki işlem başlatacaklarını söyledi.

SURUÇ'TA SİLAHLI KİŞİYE GÖZALTI
Suruç'a bağlı Aligör (11 Nisan) Mahallesi'nde ise 1013nolu sandığa belinde silahla gelen Ö.Y. isimli bir şahıs seçmenlerin ihbarı üzerine güvenlik güçlerince gözaltına alındı.
Haliliye ilçesine bağlı Dikme Mahallesi ile Eyübiye ilçesine bağlıYolmaşı Mahallesi muhtarlarının HDP'nin gözlemci ve müşahitlerini mahalleye sokmadığı da gelen iddialar arasındaydı. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Seçime Kavgalar Da Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement