Şentepe'de 9 Park Şölenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Şentepe'de 9 Park Şölenle Açıldı

Şentepe\'de 9 Park Şölenle Açıldı

Yenimahalle Belediyesi, her hafta gerçekleştirdiği park açılışlarında bu hafta rekor kırdı.

17.11.2013 12:08

Yenimahalle Belediyesi, her hafta gerçekleştirdiği park açılışlarında bu hafta rekor kırdı. Şentepe'de 9 parkı birden hizmete açan belediye, parklardan birine de yaşamını yitiren arabesk müziğinin önemli sanatçılarından Müslüm Gürses'in ismini verdi. Açılışlarını muhteşem bir törenle gerçekleştiren belediye, Muharrem ayına özel yapılan aşurelerin dağıtımının ardından Hüseyin Kağıt'ı sevenleri ile buluşturdu.

Müslüm Gürses Parkı'nda gerçekleştirilen açılışa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal ve Gürol Karahisarlıoğlu, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, CHP İlçe Başkanı Ali Buçan, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, birim müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.

ŞENTEPE'YE ZABITA AMİRLİĞİ DE AÇILDI

Yenimahalle Belediyesi tarafından Şentepe Bölgesi'nde bulunan Çiğdemtepe, Barıştepe, Avcılar, Burç, Pamuklar ve Kaletepe mahallelerinde yapılan yaklaşık 40 bin metrekare alana sahip 9 ayrı parkın açılışı gerçekleştirildi. İçinde fitness ve spor alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ve kamelyaların bulunduğu parklar Şentepe halkının büyük beğenisini kazandı.

Yenimahalle Belediyesi, parkların yanı sıra Şentepelilerin güvenliği ve huzuru için Müslüm Gürses Parkı'na bir de Şentepe Zabıta Karakol Amirliği açtı. Açılışların ardından Şentepeli muhtarlar adına Burç Mahallesi Muhtarı Ali Osman Demirbaş Yaşar' a çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.Muhtarların, "Şentepe'yi gül bahçesine çeviren Yaşar'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" ve Şentepeli vatandaşların "Söz verdin sözünü tuttun her zaman seninleyiz" pankartı dikkatlerden kaçmadı.

Şentepelilerin alkışları ve sloganları eşliğinde konuşan Yaşar, "Sizlerin yaşamını kolaylaştıracak ve temiz nefes almanızı sağlayacak 9 parkımızın açılışında bulunmaktan onur duyuyorum. Şentepe'de yeşil alan, spor alanı, okul, sağlık, sosyal ve kamusal alan olarak ne gerekiyorsa Yenimahalle Belediyesi olarak hepsini gerçekleştirmeye çalıştık. Kardeşlik ve dostluğun olduğu her yer bizim. Camiler de bizim cem evleri de bizim. Ülkemizin bölünmemesi, bayrağımızın dik durması için, herkesin Türkiye vatandaşı olmaktan onur duyduğu bir ülke için ve Yenimahalle için çabalıyoruz" diye konuştu.

ŞENTEPE KAĞIT'LA ŞENLEDİ

Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisinin ardından Şentepe Pazarı'nda Hüseyin Kağıt oyun havalarıyla vatandaşları eğlendirdi.Muharrem Ayı nedeniyle aşurelerin dağıtıldığı konser alanını dolduran Şentepelilere Başkan Yaşar elleriyle aşure dağıttı.Hüseyin Kağıt'ın türküleri eşliğinde eğlenen ve türkülere hep bir ağızdan eşlik eden Şentepelilerin coşkusu, Hüseyin Kağıt ile Fethi Yaşar'ın karşılıklı oynaması ile zirveye çıktı. Soğuk havaya rağmen alanı dolduran ve oyun havalarına eşlik eden Şentepeliler keyifli bir gün geçirdiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şentepe'de 9 Park Şölenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement