Siverek'te Kitap Okuma Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Siverek'te Kitap Okuma Etkinliği

Siverek\'te Kitap Okuma Etkinliği

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okur oranını daha da arttırmak isteyen lise öğrencileri, kitap okuma etkinliği düzenledi.

04.04.2015 18:02

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okur oranını daha da arttırmak isteyen lise öğrencileri, kitap okuma etkinliği düzenledi.

İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo Parkı'nda düzenlenen etkinlikte birçok öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Öğle saatlerinde başlayan etkinliğe yaklaşık 50 kişi katıldı. Banklara oturan gençler 1 saate yakın yanlarında getirdikleri kitapları okudular.

Gençlerin bu davranışının dikkat çekmesi üzerine park önünden geçen vatandaşların birçoğunun da bu etkinliğe katıldı.

Etkinlik hakkında öğrenciler adına açıklama yapan Şiyar Karadağ; "Bizim burada toplanmamızın nedeni önce topluma daha sonra tüm bireylere kitap okuma alışkanlığını kazandırabilmektir. Kitap okuma alışkanlığını kazandırmak istememizin sebebi; Öncelikle kitap okumayan bir bireyin topluma yararından çok zararı vardır. Bizim toplumumuzun ise topluma fayda sağlayacak, toplumsal statüyü artırabilecek ve de toplumun içerisinde gelişme katledebilecek bireylere ihtiyacımız vardır.Toplumun içerisinde fayda sağlayacabilecek topluma yararlı olan bir birey haline gelebilmek için atacağımız ilk adım veya çalacağımız ilk kapı kitap olmalıdır. Toplumsal statü olarak maalesef geride olan bir toplumuz. Bu duruma ne kadar çok üzülsekte bu bir gerçektir. Bu durumu değiştirebilmek için öncelikle toplumun içinde cirit atan cehaleti yenebilmek için kitap okuyoruz. Hz. Muhammed'in dediği gibi 'Cehalet İlmin Perdesidir' İlimle aramıza giren cehaleti yenebilmek için,cehaletle aramızda perde olmasını istediğimiz için kitap okumalıyız. Ronayi Gençlik Hareketi kitap okuyor ve sizi de kitap okumaya davet ediyoruz" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek'te Kitap Okuma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • SİVEREKLİ: SİVEREKLE GURUR DUYUYORUM 0 0 Yanıtla

Advertisement