Sur Şehidi Memleketine Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Sur Şehidi Memleketine Uğurlandı

Sur Şehidi Memleketine Uğurlandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanarak Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş, düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Sivas’a uğurlandı.

19.01.2016 13:19

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanarak Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş, düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Sivas'a uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş için Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde askeri tören düzenlendi. Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 2. BHHM Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehidin ailesi ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Şehidin naaşının katafalka koyulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu. 7. Kolordu Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkolu, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi.

Yüzbaşı Çelikkollu, "Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından şehidin ruhuna dualar okundu. Törene katılan şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehit yakınları Türk bayrağına sarılı tabutun başında ağladı.

Jandarma Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş'ın cenazesi, törenin ardından defnedilmek üzere Sivas'ın Gemerek ilçesine uğurlandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sur Şehidi Memleketine Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement