Terme'de Dünya Çevre Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Terme'de Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Terme Kent Konseyi ve Terme Çevre Platformunca (TERÇEP) Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilçede çöp toplandı.

04.06.2016 17:47

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Terme Kent Konseyi ve Terme Çevre Platformunca (TERÇEP) Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilçede çöp toplandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan etkinlik, Atatürk Caddesi'nde sona erdi. Cadde ve sokaklardaki çöplerin toplandığı etkinlikte Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince çevre temizliğine dair şapka ve broşür dağıtıldı.

Belediye Başkanı Şenol Kul, Kent Konseyi Başkanı Adnan Atik ve TERÇEP Dönem Sözcüsü Ali Kondakçı da etkinliğe katılarak, vatandaşlar ve görevlilerle çöp topladı.

Kul, yaptığı açıklamada, insan ve doğanın birbirini tamamlayan iki unsur olduğuna dikkati çekti. Havasından suyuna, ağacından çiçeğine kadar hayatı birlikte sürdürdükleri çevrenin sağlıklı ve kaliteli bir hayat için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Kul, "Kirletilmemiş ve bozulmamış bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillere de temiz bir çevre bırakabilmek belediyelerimizin en önemli görevlerindendir. Yeşili ve doğasıyla ünlü bir şehrin sakinleri olarak temel ilkemiz, tabiatı korumak ve yeşili çoğaltmak olmalıdır. Gelecek nesillere temiz bir çevre borcumuz olduğunun farkındayız. Bu farkındalığın toplumun tüm kesimleri tarafından paylaşılmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ertan Keleş de sadece Dünya Çevre Günü ile sınırlı kalmayıp ileriki günlerde değişik etkinliklerle farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terme'de Dünya Çevre Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement