Topuklu Efe Direksiyonda Şov Yaptı - Son Dakika
Yerel

Topuklu Efe Direksiyonda Şov Yaptı

Topuklu Efe Direksiyonda Şov Yaptı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Volkicar yarışlarında direksiyon başına geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Topuklu Efe nefesleri kesti.

07.09.2014 20:33  Güncelleme: 08:44

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl etkinlikleri kapsamında Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Volkicar yarışlarında direksiyon başına geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı namı diğer Topuklu Efe nefesleri kesti. Yarışmadan önce pilot koltuğuna oturan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, pistte adeta şov yaptı.

Ünlü rallici Volkan Işık tarafından tasarlanan V1 Challenge'de 2014 sezonunun 3. ayağı Aydın'da yapıldı. İlk Türk yarış otomobili Volkicar için özel olarak tasarlanan konsept motorsporları organizasyonu V1 Challenge'n Aydın yarışı izleyenlerin nefesini kesti. 18 pilotun katılımı ile gerçekleşen yarışta Volkicar otomobiller, motorspor severlerin karşısına çıktı. Pilotlar yarış öncesinde son kontrollerini yaparak pistte ısınma turları attı. Sıralama turlarının da tamamlanmasının piltlar yarış için son hazırlıklarını yaptı.

BAŞKAN ŞOV YAPTI

Sıralama turlarının ardından Volkicar aracının pilot koltuğuna geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı pistte bir tur attı. Turunu tamamlayan Başkan Çerçioğlu, seyircilerin önünde araç ile spint attırıp tozu dumana kattı. Kullandığı aracı özel bir sürüş tekniği ile kendi etrafında turlar attıran Başkan Çerçioğlu, şov yapıp, izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Sürücüler, volkicarlar genel klasman, bayanlar kategorisi ve muster cup (40 yaş üzeri pilotlar) olmak üzere 3 kategoride yarıştı. Seyircilerin oldukça fazla ilgi gösterdiği yarışlarda 6 saniyede 100 km hıza ulaşabilen araçlar zaman zaman küçük kazalar yaparak yürekleri ağızlara getirse de yarışma herhangi bir ciddi kaza yaşanmadan son buldu. Vatandaşlar piste dönüştürülen meydandaki yarışlara yoğun ilgi gösterirken, çevredeki binaların balkonları da yarışı izlemek isteyenlerle doldu taştı. Eleme usulüyle gerçekleşen yarış sonucunda Can Tolon Aydın etabı birincisi olarak 6 bin lira, Koray Muratoğlu ikinci olarak 4 bin lira, Burak Çukurova ise üçüncü olarak 2 bin lira ödülün sahibi oldu.

Yarışma sonunda podyuma çıkan pilotların ödüllerini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu vererek, tebrik etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Topuklu Efe Direksiyonda Şov Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement