Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş Açıklaması

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş Açıklaması

"Kamu çalışanlarının hakları hep geriye gitti.

04.01.2014 15:24

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, kamu çalışanlarının haklarının geriye gittiğini savunarak, "2013'ü kaybettiğimiz gibi 2014'ten de ümidimiz yok, 2015'te de zaten olacak bir şey yok. Eğer ki Kamu Görevleri Yüksek Danışma Kurulu toplanıp sorunlarımızı çözerse bir ümit var. O da çözmezse, 2015'e kadar memura hiçbir hak, hukuk yok" dedi.

Yokuş, Türk Büro-Sen Konya 1 Nolu Şubesi tarafından düzenlenen "Kamu çalışanlarının 2013 yılının değerlendirilmesi ve 2014'ten beklentileri" konulu basın toplantısında, 2011 ve 2012'de alınan enflasyon farkının 2013'ün sonunda da alındığını, bu farkların kamuoyunda "memura müjde" adı altında verildiğini iddia etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesiyle ilgili sözlerinden memura, emekliye ve çiftçiye bir şey düşmediğini öne süren Yokuş, şunları kaydetti:

"Kamu çalışanlarının hakları hep geriye gitti. 2013'ü kaybettiğimiz gibi 2014'ten de ümidimiz yok, 2015'te de zaten bir şey olacağı yok. Eğer ki Kamu Görevleri Yüksek Danışma Kurulu toplanıp sorunlarımızı çözerse bir ümit var. O da çözmezse, 2015'e kadar memura hiçbir hak, hukuk yok. Sadece bu ocak ayından itibaren alacağınız 123 lira ve 2015'teki 3+3 zam var. Böyle adalet olabilir mi? Memurun tüm sorunları çözüldü mü? Şimdi böyle bir tabloyla yüz yüzeyiz. Kamu çalışanlarının masada emeğinin, alın terinin pazarlandığı bir tabloyu hep beraber yaşadık. Malum konfederasyona destek veren 700 bin memura bir şey demiyorum. Onlar, o sarı sendikanın kuyruğuna takılarak, kendileri için müstahak olan ücretlere veya haksızlıklara razı olabilirler. Ama o konfederasyon sadece kendi mensupları adına orada imza atmadı. Şerefli 450 bin Kamu-Sen üyesi adına da imza attı. 1 milyon civarındaki memur için de imza attı. Bu haksızlık değil mi? O memur sendikasına hakkımızı helal etmiyoruz."

Konuşmaların ardından Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının sorunlarının ele alındığı istişare toplantısına geçildi.

Toplantıya, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Yerel-Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türk Büro-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Hüsamettin Şenel ve sendika üyeleri katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement