Türkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan 'Ekmek Fiyatı' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan 'Ekmek Fiyatı' Açıklaması

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil Balcı, ekmeğin 61 kuruştan satılmasının mümkün olmadığını açıkladı.

02.02.2016 12:54

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil Balcı, ekmeğin 61 kuruştan satılmasının mümkün olmadığını açıkladı.

Balcı, ekmek fiyatlarına yönelik yaptığı basın toplantısında, ekmeğin fiyatının işletme giderlerinin, çalışanların farkının ve un fiyatlarının artmasından dolayı 1 TL yapmak zorunda kalındığını ifade etti.

Ankara'da uygulanan fiyatın Türkiye'de 40-50 ilde yaklaşık 2,5-3 yıldır uygulanan fiyat olduğunu kaydeden Balcı, İstanbul'da 1 lira olan ekmeğin 1,25 TL olduğu belirterek, "Yüzde 25 artış olduğu iddiası gerçeği yansıtmaktadır. İstanbul ilinde 39 tane ilçe vardır. Bu 39 ilçenin 6 ilçesinde 2013-2014 yılından bugüne kadar zaten ekmek 1 lira 25 kuruştan satılmaktaydı. Bu ilçeler ise Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Sarıyer'de 2013 yılından beri zaten bu fiyattan satıyorlardı. Fırıncı esnafı yaklaşık 2,5 -3 yıldır bir değişikliğe gitmemiştir" dedi.

Balcı, 61 kuruştan ekmek satılmasının mümkün olmadığını vurgulayarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in 'Ekmek 61 kuruşa satılabilir' sözlerini değerlendirerek Bakan'ın halk ekmek fiyatını baz almış olabileceğini söyledi.

Halk ekmeklerle aynı imkanlara sahip olmadıklarına dikkat çeken Balcı, "Bugün Bursa Halk Ekmek dediğiniz zaman 400 bin adet ekmek üretiyor. Benim fırıncım orada 3 bin adet ekmek üretiyor. Hiçbir zaman 3 bin adet üretilen ekmeğin maliyeti ile 400 bin adet üretilen ekmeğin maliyetinin bir olması mümkün değil. İsraf konusunda ciddi bir mesafe kat edeceksek fırın enflasyonunun önüne geçmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Balcı, ekmekte taban fiyat uygulamasının da gündeme geleceğini kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan 'Ekmek Fiyatı' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement