Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması

"Müdür baş yardımcısı ve müdür yardımcılarının müdür tarafından belirlenmesi kabul edilemezdir.

12.06.2014 11:21

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, okul müdür baş yardımcıları ile müdür yardımcılarının okul müdürü tarafından belirlenmesinin kabul edilemez olduğunu savundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının birçok açıdan sancılı geçtiğini ifade ederek, özellikle MEB Yasası ile eğitimde tüm dengelerin alt üst edildiğini ve 76 bin yöneticinin görevine son verildiğini öne sürdü.

Eğitim alanında cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir kadrolaşma operasyonunun yapıldığını iddia eden Koncuk, şunları kaydetti:

"MEB çalışanları fişlendi, askeri darbe dönemlerini hatırlatan fişlemelerin üzeri örtüldü. Öte yandan okullaşma oranlarında beklenen ilerleme sağlanamadı, derslik açığı, öğretmen açığı yine giderilemedi, ücretli öğretmenlik uygulaması devam etti, okullarda fiziki alt yapı yetersizlikleri öncelikli sorunlar arasında yer aldı. Geride bıraktığımız yıl içerisinde özür grubu tayinlerinde Bakanlığın inadı sürdü. Özür grubu tayinlerinin yılda iki kez yapılmasını, öğrenim özrünün özür grubu tayinleri içinde yer almasını ve il ve emrinin geri getirilmesini talep etmemize rağmen Bakanlık uyarılarımızı göz ardı etti. Bölgeler arası ve okullar arası farklılıklar giderilemedi."

Koncuk, yaklaşık 76 bini bulan yöneticinin kazanılmış haklarının ve sosyal statülerinin hiçbir gerekçe gösterilmeden bir yasayla ellerinden alındığını anımsatarak, "Müdür baş yardımcısı ve müdür yardımcılarının müdür tarafından belirlenmesi kabul edilemezdir. Objektif değerlendirme, sınav kazanmış olmak bunun neresindedir? Bu şekilde hak edenler değil, okul müdürü ile iyi ilişkisi olanlar, aynı dünya görüşüne sahip olanlar, siyasi ve sendikal tercihleri örtüşenler müdür yardımcısı, müdür baş yardımcısı olacaktır. Artık müdür yardımcısı olmak için bileğinin hakkı, alnının teri değil; okul müdürünün, hatta siyasi parti teşkilatlarının referansı yeterli olacaktır" görüşünü savundu

Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesinin, eğitimde çağ atlamanın ve tüm çocukların sağlıklı bir eğitim-öğretim görmesinin öğretmenlere bağlı olduğunu belirten Koncuk, "Bu yıl öğretmenlerimiz, diğer eğitim çalışanları ve tüm memurlar yılda 123 lira zamma mahkum kalmıştır. Sarı sendika sayesinde toplu sözleşme apar topar imzalanmış ve çalışanlar 2014 ve 2015 yıllarını kayıpla geçirmek zorunda kalacaktır. Merkez Bankası enflasyon hedefini artırmıştır. Buna rağmen çalışanlar enflasyon farkı alamayacak, ek derslere zam yapılmayacak, aile ve çocuk yardımında artış olmayacaktır" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement