Vali Güzeloğlu, Servisçilerle Biraraya Geldi - Son Dakika
Yerel

Vali Güzeloğlu, Servisçilerle Biraraya Geldi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası yönetici ve üyeleriyle biraraya geldi.

09.03.2013 15:45

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası yönetici ve üyeleriyle biraraya geldi.

Güzeloğlu, Suphi Öner Öğretmenevi'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, dayısının da şoför olduğunu, mülki idare amiriyken dayısını ziyaret ettiğini belirtti.

Ziyarette dayısının kendisine "Milletin içinde ol. Milletin derdini milletle gör. Odanda oturup ahkam kesenlerden olma" dediğini anlatan Güzeloğlu, kendisininde bu anlayışla çalışmaya gayret gösterdiğini dile getirerek, yunları kaydetti:

"30 yıldır bu anlayışla hizmet vermeye çalışıyorum. 20 yıl kaymakamlık, 12 yıldır da valilik yapıyorum. Makamda değil, sizin baktığınız tarafta olmak istiyorum. Onun için bu buluşmaları ve kucaklaşmaları yapıyoruz. Çünkü devlet millet için vardır. Millet de sizsiniz. Sadece yaptığınız işle değil, hizmet verdiğiniz kitleyle de milleti temsil etmektesiniz. Bu kentte günde 10 binlerce insanı işine ve evine götürüp getiriyorsunuz. Onun için bir kamu yönetimi böyle bir alanı kesinlikle göz ardı edemez."

Güzeloğlu, buluşmalara devamlı hazırlıklı geldiklerini belirterek, "Tabiri caizse gelmeden dersimize çalışıyoruz. Dün gece 12'de makamdan ayrıldım. Oturduk konuştuk, ne var gündemde diye. Denetimden emniyete, güvenlikten durak yerlerine, kontrollerden çalışan elemanın niteliğine kadar her şeyi gözden geçirdik. Mersin'de oda başkanlarımız ne getirdiyse biz kendi yetki alanımızda o meselenin çözümünün analizini yaptık. Bizi aşan durumlarda söz konusu konuları Mersin Milletvekilimiz ve Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'a taşıdık. Bazen Mersin için çözdüğümüz konular Türkiye adına bile kazanç oluyor. Örneğin yetki belgeleri konusunun çözümünü Türkiye'de sağlayan il Mersin'dir" diye konuştu.

Güzeloğlu'na toplantıda, Vali Yardımcısı Turgut Serimer, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, İl Jandarma Komutanı Albay Bedri Dursun, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve Mersin Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın eşlik etti.

Muhabir: Mesut İnce

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Güzeloğlu, Servisçilerle Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement