Voleybolda "Filenin Fidanları" Projesi - Son Dakika
Spor

Voleybolda "Filenin Fidanları" Projesi

TVF ve Amway firmasının işbirliğiyle gerçekleştirilecek projenin tanıtımı yapıldı Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Çorbacıoğlu: "Yirmi ilde okullara toplam 300 voleybol seti hediye edeceğiz.

20.05.2014 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Amway firmasının işbirliğiyle hayata geçirilecek "Filenin Fidanları" projesi tanıtıldı.

Burhan Felek Spor Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısında, TVF Başkanı Özkan Mutlugil, Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları Seda Tokatlıoğlu ve Gizem Karadayı ile A Milli Erkek Voleybol Takımı oyuncusu Ulaş Kıyak hazır bulundu.

Türkiye genelinde 7-12 yaş grubundaki çocukların spora ve voleybola ilgilerini artırarak, geleceğin voleybolcularının yetişmesine fırsat yaratacak "Filenin Fidanları" projesi kapsamında, İstanbul, Bursa, İzmit, Adapazarı, Zonguldak, Eskişehir, Manisa, İzmir, Antalya, Konya, Aksaray, Kayseri, Samsun, Trabzon, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Mardin, Muş ve Van'da belirlenen okullara özel setler dağıtılacağı duyuruldu.

Projenin sponsorluğunu üstlenen Amway firmasının Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, voleybolda 2013 yılından itibaren milli takımlar tedarik sponsorluğunu üstlendiklerini hatırlatarak, "Şimdi voleybola olan bu desteğimizi bir adım ileriye götürüyoruz ve federasyon ile yeni bir sosyal sorumluluk projesine başlıyoruz. 'Filenin Fidanları' projesi kapsamında, Türkiye genelinde 20 ilde 40 bin çocuğa ulaşacak bir etkinlik başlatıyoruz" diye konuştu.

Proje kapsamında 7-12 yaş çocukların spora, özellikle de voleybola ilgilerini artırmak ve sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak istediklerinin altını çizen Çorbacıoğlu, "Yirmi ilde okullara toplam 300 voleybol seti hediye edeceğiz. Bu setler, imkanları kısıtlı olan okullara gönderilecek. Kolay kurulumu olan portatif setler içinde, voleybol direği, filesi, toplar ve kural kitapçığı bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Çorbacıoğlu, meydana gelen maden felaketi nedeniyle yaşadıkları üzüntüyü aktarırken, Soma'daki tüm ilköğretim okullarının da projeye dahil edildiğini dile getirdi.

Mutlugil: "Son derece önemsediğimiz bir proje"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, amaçlarının voleybolu tüm Türkiye'ye yaymak olduğunu belirterek, projenin önemine değindi.

Mutlugil, tüm spor branşlarında olduğu gibi voleybolda da altyapının büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, "Hedefimiz, çocukların spor sevgisini artırmak ve küçük yaştan itibaren voleybolla tanışmalarını sağlamak. Sadece başarılı voleybolcular yetiştirmek değil, aynı zamanda voleybolsever bir kitle de oluşturmak istiyoruz. Bu yeni projemiz ile çalışmalarımıza önemli bir ekleme daha yapıyoruz. Son derece önemsediğimiz bir proje. İnşallah el birliğiyle voleybolumuzu daha ilerilere taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, toplantıda yer alan milli voleybolcular Gizem Karadayı, Seda Tokatlıoğlu ve Ulaş Kıyak da yaptıkları açıklamalarda, hayata geçirilecek projenin voleybolun gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inandıklarını aktardılar. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Voleybolda 'Filenin Fidanları' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement