Yabancı Öğrenciler Şırnak'ı Gezdi - Son Dakika
Güncel

Yabancı Öğrenciler Şırnak'ı Gezdi

Yabancı Öğrenciler Şırnak\'ı Gezdi

Şırnak'ın Silopi İlçe Kaymakamlığı'nın yürüttüğü Gençler İçin Çözüm Zamanı (Solution Time For Young People) projesi kapsamında Silopi ve çevresini gezen 5 ülkeden 35 yabancı öğrenci, bugün de Şırnak'ı gezdi.

22.04.2014 17:18

Şırnak'ın Silopi İlçe Kaymakamlığı'nın yürüttüğü Gençler İçin Çözüm Zamanı (Solution Time For Young People) projesi kapsamında Silopi ve çevresini gezen 5 ülkeden 35 yabancı öğrenci, bugün de Şırnak'ı gezdi.

Hz. Nuh'un şehrine, Hz. Huh'un Gemisi'nin oturduğu Cudi'nin bereketli topraklarına hoş geldiniz, şeref verdiniz. Yaklaşık 30 yıldır bölgemizde bir kardeş kavgası devam ediyor. Bu kavga, yüzlerce ve binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Yaklaşık 30 yıllık bir sürede, kan ve gözyaşının hakim olduğu bu atmosferi dağıtmak, artık silahın hiçbir şekilde çözüm olmadığını, gerek kendi ülke insanımıza, gerekse dünyanın bütün halklarına anlatmak adına başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın önderliği de yaklaşık 2 yıldır çözüm sürecini başlattı. Amacımız hiç bir ananın gözyaşının dökmemesidir. Hepimizin kardeşçe yaşayabilceği, kan ve göz yaşının hiç olmadığı, birlikte herkesin demokratik bir düzen içerisinde, kültürel haklarını özgürce yaşayabileceği bir ortamı oluşturmak. İnsanımızın huzur ve güven ortamı içerisinde, geleceğe sevgi, barış ve diyalog atmosferiyle yürümesini sağlamak, bu çözüm sürecinin en önemli hedeflerindendir dedi.

Yabancı öğrenciler de Şırnak'ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra AK Parti İl Başkanı Demir öğrencilere, Nuh'un Gemisi maketini ve Türkiye haritasının çizili olduğu bir kilimi hediye etti.

Şırnak'ta esnafı ziyaret eden öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenciler daha sonra Vali Hasan İpek'i makamında ziyaret etti. Öğrencilerle tek tek tokallaşarak tanışan Vali İpek, İlk önce arkadaşlarımıza mutlu bir seyahat diliyorum. Çevreyi, buraları beğendiklerinden dolayı da çok mutlu oldum. Türkiye'nin gerçekten gelişmişlik açısından, ekonomik ve kültür açısından, Şırnak maalesef Türkiye'de son sıralarda yer alıyor. Burda bizim için sizlerin ve Şırnaklı gençlerle birlikte olmanız, Şırnaklı için de büyük bir gururdur. Çünkü gerçekten turistlerle birlikte görülmek ve anılmak güzel bir şey. Şırnak işin doğrusu, tarihi ve dini açıdan da önenli bir yer. Çünkü Hz. Nuh'un Gemisi, Cudi Dağı'na oturdu. Şırnak'ın karşısında ve biz Şırnaklılar olarak Nuh'un Gemisi'nin Cudi Dağı'nda oturduğuna inanıyoruz ve insanlığın ikinci doğuşunun buradan çıktığını düşünüyoruz. Turistik ve tarihi açıdan gerçekten önemli bir olay diye konuştu.

Konuşmadan sonra Vali İpek, yabancı öğrencilere Nuh'un Gemisi maketini hediye etti

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yabancı Öğrenciler Şırnak'ı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement