Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yalova'dan Kısa Kısa

Diyanet-Sen Yalova Şube Başkanı Şuayip Akgün, Regaip Kandili ve üç ayların başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.

22.04.2015 11:06

Diyanet-Sen Yalova Şube Başkanı Şuayip Akgün, Regaip Kandili ve üç ayların başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akgün, mesajında, tüm Müslümanların Regaip Kandili ve üç aylarını kutladığını bildirdi.

Bu aylarda bol bol dua ve tövbe edilmesi gerektiğini belirten Akgün, şunları kaydetti:

"Regaip Kandili, dini literatürümüzde üç aylar olarak bilinen, Recep ayı ile başlayıp Şaban ayı ile devam eden, rahmeti, feyzi ve bereketi bol Ramazan ayı ile zirveye çıkan, huzur ve maneviyat mevsimini ifade eden ayların başlangıcı olan haftanın ilk cuma gecesidir. Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaip Kandili'nde Allah'a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkanını yakalarız. Ülke ve milletçe, birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı diliyorum."

Altınova Belediye Başkanı Oral'dan Regaip Kandili mesajı

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, üç ayların ve Regaip Kandili'nin tüm Müslümanlığa ve insanlığa hayırlara vesile olmasını diledi.

Oral, mesajında, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının inananlar için çok büyük fırsat kapıları olduğunu belirterek, "Regaip Gecesi'nde tövbe ile günahlarından arınır kullardan Allah bizi eylesin. Allah, temizlenenleri ve tövbe edenleri sevdiğini Kur'an'da ilan etmiştir. Bizler de bu gecede bol bol dua edip tövbe etmeliyiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement