"Şokola Prenses" Çocukları Sağlıklı Beslenmeye Davet Ediyor - Son Dakika
Kadın

"Şokola Prenses" Çocukları Sağlıklı Beslenmeye Davet Ediyor

"Şokola Prenses" Çocukları Sağlıklı Beslenmeye Davet Ediyor

Tiyatro Lir'in yeni oyunu Şokola Prenses, çocukları abur cuburdan uzak durmaya ve sağlıklı beslenmeye özendiriyor

22.11.2013 14:23

Başarılı çocuk oyunlarıyla adından söz ettiren Tiyatro Lir, yeni oyunu Şokola Prenses ile tüm çocukları sağlıklı beslenmeye ve abur cuburdan uzak durmaya davet ediyor. Geçtiğimiz hafta Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki ilk gösteriminde büyük ilgi gören oyun, çocuklara olduğu kadar ebeveynlere de eğlenceli bir saat geçirmeyi vaadediyor.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Sanem Gençalp, abur cuburların rengârenk paketleri ve lezzetli aromaları ile çocukların dikkatini çektiğini söylerken, bu ürünlerin ebeveynlerin çoğu tarafından artık normal karşılandığının altını çizdi. Doğal gıdaların yerine fast food ve abur cuburun yerleştiğini vurgulayan Gençalp, "Çocuk obezitesi artık ülkemizde de yaygın bir hastalık olarak kendini gösteriyor. Bu sorunun üstesinden eğitimle gelinebileceğini düşündüğümüz için, yeni oyunumuzda sağlıklı beslenme temasını işledik" dedi.

Tiyatro Lir, "Şokola Prenses" adlı oyunuyla hem minik izleyicilerde hem de ebeveynlerde beslenme farkındalığı yaratmayı amaç ediniyor.

Çilek ve Çino, oynadıkları video oyununun son bölümünü geçerler ve Prenses Şokola'nın abur cubur ülkesine girmeye hak kazanırlar. Ülkeye girdikleri anda iki arkadaşın gözleri kamaşır. Her yer istemeyecekleri kadar abur cuburla doludur. Üstelik hiçbiri yasak değildir! Fakat zamanla ülkenin hayal ettikleri gibi bir yer olmadığını fark ederler... Çilek nihayet bir gün Prenses Şokola'nın planını öğrenir: Prenses, yeni üreteceği Portipot Gazozu ile tüm dünyayı ele geçirmek istemektedir. Çilek buna asla izin vermeyeceğini söyler ve izleyicilerin de yardımı ile abur cubur ülkesindeki çalışanları ve en yakın arkadaşını kurtarmaya çalışır.

Kasım 2013 Programı
23 Kasım 2013 Cumartesi, 15.00 - Caddebostan Kültür Merkezi
24 Kasım 2013 Pazar, 13.00 - Caddebostan Kültür Merkezi
30 Kasım 2013 Cumartesi, 15.00 - Caddebostan Kültür Merkezi

Biletler CKM gişesinde ve MyBilet'te.

ŞOKOLA PRENSES
Yazan-Yöneten: Sanem Gençalp
Müzik: Tayfur Dokumacı
Dekor-Kostüm: LİR Atölye
Görsel Tasarım: Oya Metin/ Ümit Kitapçıgil
Proje Koordinatörü: Ahmet Sarsılmaz
Oyuncular: Elif Şen Dinçbaş, Meltem Gençalp, İbrahim Tül, Pınar Domaniç Çelikkaya, Sanem Gençalp, Yeliz Alkan

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kadın 'Şokola Prenses' Çocukları Sağlıklı Beslenmeye Davet Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement