15 Yıllık Beraberlik Tuvallerde Buluşuyor - Son Dakika
Kültür Sanat

15 Yıllık Beraberlik Tuvallerde Buluşuyor

15 Yıllık Beraberlik Tuvallerde Buluşuyor

50 senelik sanat hayatlarında, yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere 70'e yakın sergi açan Katipoğulu çiftinin sergisini 11 Mayıs tarihine kadar sanatseverler ziyaret edebilirler.

09.04.2016 14:27  Güncelleme: 14:47

Geçtiğimiz 15 yılda birçok ressama ve sanatçıya ev sahipliği yapan Harmony Sanat Galerisi, Dünya Sanat Haftasına denk gelen Nisan ayının ikinci haftasında ünlü ressam çift Yusuf KATİPOĞLU ve Ursula SOLTERMANN KATİPOĞLU'nun da birlikte açacakları 15. sergi olan "Beraber-Mitenand" ile bu birlikteliği sanatın ışığında kutlamaya hazırlanıyor.

Uzun yıllardır Kuzguncuk'ta yaşayan ve Katipoğlu çiftinin serüvenine tanıklık eden önemli şair, çevirmen ve metin yazarı Egemen BERKÖZ'ün metnini hazırladığı sergi 16 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Yusuf Katipoğlu ve Ursula Soltermann Katipoğlu'nun kolektif olarak hazırladıkları bu sergi 15. Yılına özel olarak gerçekleşecek.
Sanatseverleri rengarenk bir gezintiye çıkaracak "Beraber-Mitenand" isimli serginin açılışı ise 16 Nisan saat: 17.00'da gerçekleşecek..

50 senelik sanat hayatlarında, yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere 70'e yakın sergi açan Katipoğulu çiftinin sergisini 11 Mayıs tarihine kadar sanatseverler ziyaret edebilirler.

Türk Sanatı'nda önemli bir yeri olan Yusuf KATİPOĞLU ve Ursula SOLTERMANN KATİPOĞLU, klasikleşmiş ve kendi özgün tarzlarını yansıtan eserlerini paylaşmak adına tüm sanatseverleri sergisine davet ediyor.

BİR SERGİNİN YA DA BİRLİKTE YAŞAMIN ÖYKÜSÜ

Yusuf'un resimlerine bakıyorum. Deniz (Karadeniz), dalgalar, kayık-taka, balık-hamsi, yelken-tekne, kemençe, peştemal… Trabzon özetle ve bir de Mevlevi dervişi… Ama hepsi, ünlü bir ressamın bu balık değil, resim dediği gibi: Deniz, dalgalar, hamsi, taka... hepsi Yusuf. Derviş de Yusuf.

Ursula'nın resimlerine bakıyorum. Kareler, dikdörtgenler, yuvarlaklar iç içe, yan yana, alt alta, üst üste, her resimde ayrı bir yerleşim.

İKİ RESSAM, İKİ YAŞAM

Ressamların kişilikleriyle bire bir örtüşen iki resim dünyası.
Heyecanla konuşan, dinle beni diyen resimlerin yanında dingin, sessizce gösteren resimler…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 15 Yıllık Beraberlik Tuvallerde Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement