35. Uluslararası Kitap Fuarı - Son Dakika
Kültür Sanat

35. Uluslararası Kitap Fuarı

35. Uluslararası Kitap Fuarı

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın etkinlik programı açıklandı.

18.10.2016 17:07

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın etkinlik programı açıklandı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen fuar, 12-20 Kasım tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Ana temanın "Felsefe ve İnsan" olduğu, 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuar süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk aktiviteleri ile birlikte 300 etkinlik düzenlenecek.

Fuarda, Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından özellikle farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri gerçekleştirilecek. Çocuklara yönelik "Eğitim Hakkı", "Farklılıklar", "Eleştirel Okuma ve Düşünme" üzerine atölye çalışmaları yapılacak.

Felsefe teması kapsamında yurt dışından çocuk kitabı yazarları Brigitte Labbe ve Oscar Brenifier ise fuarın konukları arasında yer alıyor. Labbe, 18 Kasım Cuma ve 19 Kasım Cumartesi günü çocuklara ve ebeveynlere yönelik iki ayrı atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirecek. Oscar Brenefier ise 13 Kasım Pazar günü çocuklarla felsefe üzerine bir söyleşi düzenleyecek.

"Onur Konuğu"nun Almanya olan fuara, Almanya'dan 30 yayınevi katılırken, 40'a yakın etkinlik gerçekleştirilecek. "Sözcüklerin Etkisi-Worte Bewegen" sloganıyla fuara konuk olan Almanya, modern Alman edebiyatından çocuk etkinliklerine geniş bir yelpazede hazırladığı program, üç ayrı alanda düzenlenecek.

Almanya etkinlikleri kapsamında, 14 Kasım Pazartesi günü Türkiye ve Almanya Yayıncılar buluşması gerçekleşecek, aynı gün Almanya'da Yayıncılık Trendleri, Çocuk Yayıncılığı ve Okumanın Geleceği ve Bağımsız Yayıncılık üzerine paneller düzenlenecek. Uluslararası Salon'da yer alan Almanya standı, fuarın ilk dört günü 12-15 Kasım 2016 tarihlerinde ziyaret edilebilecek, okurlar Almanca kitapları ise fuar süresince 2 numaralı salonda yer alan Alman Kitabevi standında bulabilecek.

Onur yazarı Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi olan fuar, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. tarafından düzenlenen "26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ARTİST 2016" ile eş zamanlı gerçekleştiriliyor.

Fuar ile ilgili ayrıntılı bilgiye, "www.istanbulkitapfuari.com" adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 35. Uluslararası Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement