Afyonkarahisar Caz Festivali'nin 13'üncüsü Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Afyonkarahisar Caz Festivali'nin 13'üncüsü Başladı

Afyonkarahisar Caz Festivali\'nin 13\'üncüsü Başladı

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Afyonkarahisar Caz Festivali", Türk Armoni Yıldızları Orkestrası (TÜRKAY) konseriyle başladı.

04.06.2013 12:05

Millet Hamamı Bahçesi'nde verilen konserle başlayan festival, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığının özel desteğiyle gerçekleştiriliyor.Tarık Tal yönetimindeki TÜRKAY Orkestrası, Uluslararası Jazz Müzik Festivali'nden Çek vokaller Andrea Hrbackova, Barbora Smejkovalova ile Türk vokaller Burcu Güleç ve Ayşe Gencer eşliğinde jazz müziğinin tanınmış eserlerini seslendirerek Afyonkarahisarlılardan büyük beğeni topladı. Festivalde hafta boyunca Millet Hamamı Bahçesi ve AFİUM Eğlence Merkezi’nde sahne alacak topluluklar, yaptıkları birbirinden farklı tarzlardaki müziklerle, Afyonkarahisarlılara eğlenceli dakikalar yaşatacak. Müzisyenler, gece konserlerinin yanısıra gündüzleri çeşitli okullarda konserler vererek öğrencilerle sohbet ve atölye çalışmaları da yapacak.

Festival Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, bir hafta boyunca Afyonkarahisar'da festivalin konuşulacağını belirterek, "Bu yıl festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenliyoruz. Yine dünyaca ünlü caz sanatçıları Afyonkarahisarlı vatandaşlarla buluşacak" dedi.

Açılış konserine, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Vali Yardımcıları Akgün Corav, Ali Muhittin Varol, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda müziksever katıldı. Festival, 9 Haziran'a kadar devam edecek.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat Afyonkarahisar Caz Festivali'nin 13'üncüsü Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement