Böyle Konser Görülmedi - Son Dakika
Kültür Sanat

Böyle Konser Görülmedi

Böyle Konser Görülmedi

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, bütün bir müzik tarihini, tek konserde buluşturuyor.

27.04.2012 20:02  Güncelleme: 20:03

Yetiştirdiği sanatçılar ve çalışmalarıyla Türk müziğinin son yüzyılına damgasını vuran İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Otantik Türk Müziği ve çok sesli halk müziğinden klasik batı müziği ve baleye geçişin sergileneceği "Darül-Elhan'dan 2012'ye" adlı muhteşem konserinde sanatseverlerle buluşuyor.

Güher- Süher Pekinel, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer ve Ayşegül Sarıca gibi dünyaca ünlü isimleri sanat dünyasına kazandıran, 1917 yılında İstanbul'da ilk resmi müzik okulu olarak açılan, kuruluşu Darül-Elhan'a uzanan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, geçmişten bugüne yaklaşık bir asırlık öyküsünü, "Darül-Elhan'dan 2012'ye" konseriyle taçlandırıyor.

Tüm müzik türlerinde ve sahne sanatları dallarında gerçek anlamda sanatçı yetiştiren Türkiye'nin en köklü sanat kuruluşlarından olan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın üniversite bünyesine katılımının 25. yılı nedeniyle düzenlenen özel konser, 30 Nisan 2012 saat 20.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Konservatuvarın profesyonel sanatçılarının ve öğrencilerinin vereceği konser, Prof. Dr. Ramiz Melik Aslanov'un şefliğini yaptığı Senfoni Orkestrası'nın icra edeceği eserlerle başlayacak. Sırasıyla Nefesli Sazlar Orkestrası, Türk Müziği İcra Heyeti, Türk Halk Müziği Topluluğu, Opera Anasanat Dalı, Bale Anasanat Dalı Türk ve dünya müziğinin geçmişten bugüne seçkin örneklerini sanatseverlerle paylaşacak.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement