İstanbul'un Fethinin 560. Yıl Dönümü Kutlamaları - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'un Fethinin 560. Yıl Dönümü Kutlamaları

İstanbul\'un Fethinin 560. Yıl Dönümü Kutlamaları

ul'un fethinin 560.yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Topkapı Sarayı Müzesi'nde, "İstanbul'un Fatihi Sultan 2.Mehmed Han" sergisi açıldı.

30.05.2013 00:15

ul'un fethinin 560. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Topkapı Sarayı Müzesi'nde, "İstanbul'un Fatihi Sultan 2. Mehmed Han" sergisi açıldı.

Topkapı Sarayı Müzesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve İstanbul Kültür Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla Silahtar Hazinesi'nde açılan sergide, Fatih Sultan Mehmet'in eşyaları ve portrelerinden oluşan 11 eser yer alıyor.

Sergideki eserler, Fatih Sultan Mehmet'in, Nakkaş Osman tarafından resimlenen "Kıyafetü'l insaniye fi şema'ilü'l Osmaniye" portresi, Fatih Sultan Mehmet'in gençlik yıllarına ait Türkçe ve Yunanca yazı denemeleri, tuğraları ve portre çizimleri bulunan defter, Eyüp Ensari Türbesi'ni ayakta tutmak için vakfa bağışladığı arazilerin vakfiyesi, Ayasofya Mahallesi'ndeki evine bitişik araziyi talep eden Azize Hatun'a temlik edilen arazi ile ilgili vakfiyesi, Babanoğlu Ali'ye yazdığı fermanı, iki zırhlı kaftanı, vefatında üzerinde bulunan kaftanı ile kılıcından oluşuyor.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, açılışta yaptığı konuşmada, Fatih'e gönül veren bir grup personelin çalışmaları sonucunda sergiyi açtıklarını söyledi.

Önemli ve kendilerine keyif veren bir çalışma yaptıklarını dile getiren Duman, "Umuyorum bu bir başlangıç olur. Bundan sonraki yıllarda bunu daha da ileriye götürüp, daha güzel çalışmalar yaparız" dedi.

Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Doç. Dr. Haluk Dursun da İstanbul'un fethi kutlamaları çerçevesinde gün boyu yaptıkları önemli etkinlikleri güzel bir sergiyle taçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Açılışta, Enderun Avlusu'nda, Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu sanatçıları, Osmanlı sultanlarının eserlerinden oluşan konser verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'un Fethinin 560. Yıl Dönümü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement