Kapalı Gişe Oynayan Leyla’nın Evi İstanbul’da - Son Dakika
Kültür Sanat

Kapalı Gişe Oynayan Leyla’nın Evi İstanbul’da

Kapalı Gişe Oynayan Leyla’nın Evi İstanbul’da

1992 Yılından Beri Türk Tiyatrosu'nun En Önemli Oyuncularını, Dünya Tiyatrosunun En Önemli Oyunlarında Seyirciyle Buluşturmayı Hedefleyen Tiyatrokare 2010-2011 Oyun Sezonunu Açtı.

11.10.2010 04:36  Güncelleme: 04:37

Zülfü Livaneli'nin 60 baskı yapan ve büyük beğeni toplayan kitabı "Leyla'nın Evi"nden sahneye uyarlanan, Nedim Saban'ın yönettiğiyaz boyunca İzmir, Bodrum gibi noktalarda başarıyla sergilendikten sonra, tiyatro severlere yeniden merhaba dedi. Büyük beğeni toplayan, kapalı gişe oynayan "Leyla'nın Evi", evi elinden alınan Leyla'nın şahsında, Osmanlı'dan günümüze İstanbul'un dönüşümü, göçmenlik, mülkiyet hakları, kuşak ve kültür çatışmaları, birbirini hiç tanımayan üç ayrı karakterin yaşamlarının kesişmesi üzerinden anlatılıyor.

Oyunda, kuşak çatışmaları alaturka ve hip hop müzikler, sahne dönüşümleri muhteşem sinemasal efektler ve filmler, düş sahneleri de unutulmayan barkovizyon imajlarıyla izleyiciyi yakalıyor. MüzikleriZülfü ve Ferhat Livaneli'ye ait olan oyunda, Celile Toyon, Nuri Gökaşan,Volkan Severcan,Ayça Varlıer, Onur Bayraktar, Melda Gür,Ethel Mulinas, Meral Asiltürk, Serhat Kaplan oynuyor.(Ekim-Kasım ve Aralık ayı oyun programı aşağıda bilginize sunulmuştur).

"Bu da Benim Ailem" Anadolu turnesiyle sezonu açıyor…

Üç sezondur 250 kez perde açan Nedim Saban'ın Sandberg Firner'den uyarlayıp, yönettiği; Metin Serezli,Suna Keskin,Oya İnci ,Sinemis Candemir,Sevim Gelenbe, Soydan Soydaş'ın oynadıkları "Bu Da Benim Ailem" adlı ailelerce çok sevilen komedi 7 Kasım Pazar günüAnadolu Turnesi'yle sezonu açıyor. Malatya, Elazığ,Urfa ve Diyarbakır'dan sonra 18 Kasım Perşembegünü İstanbul Profilo Salon 2'de İstanbullu'larla buluşuyor.(Oyun programı aşağıda bilginize sunulmuştur).

"Çelik Manolyalar"yeni sezonda yine sahnede…

İkinci sezonuna giren bir diğer oyunsa, Robert Harling'in kaleme aldığı, Julia Roberts, Shirley Maclaine gibi dünya çapında oyuncuların yer aldığı, unutulmaz bir filme de dönüşen "Çelik Manolyalar" adlı eser.Ezcacıbaşı Scwarzkopf spomsorluğunda, 22 Ekim Cuma günü Halkalı Kültür Sanat'ta sezona merhaba diyecek olan oyun; bir kuaför salonunda, hayata direnen kadınların mücadelesini anlatıyor.

Aslında çelik yüreklerle savaşırken, manolya gibi solan bu kadınların dış görünüşlerinde hiçbir şeye aldırmıyor gibi görünüp, süslenip, düğün hazırlığı yaparlarken, içlerinde hastalık, ölüm, yaşam mücadelesi sahneye taşınıyor. Mehmet Ergen'in yönettiği"Çelik Manolyalar", Şenay Gürler, Suna Keskin, Oya İnci, Suzan Aksoy, Aslıhan

Erguvan'ın oyunculuklarıylahayat buluyor

Bu sezonun "Çelik Manolyalar" oyununa yeni transfer, Julia Roberts'ın rolü için yüzlerce oyuncu arasından konservatuarı birincilikle bitiren genç yetenek Nilay Duru oldu . Bugüne kadar pek çok sanatçıya star olma şansı veren Tiyatrokare bu kez böylesine önemli bir genç yeteneğe şans tanımayı seçti.(Oyun programı aşağıda bilginize sunulmuştur).

"Birimiz Hepimiz, Hepimiz Akut" la çocuklar daha bilinçli…

2009 yılından bu yana Tiyatrokare'nin çocuk oyunları repertuarında sahnelenen "Birimiz Hepimiz, Hepimiz AKUT" adlı çocuk oyunu Tiyatrokare ve AKUT işbirliği ile çocuklara güvenli yaşam kültürü aşılamayı hedefliyor.Liberty Sigorta sponsorluğunda hayata geçirilen bu projeyle, güvenli yaşam sloganıyla 200.000 adet deprem kitapçığı bastırıldı. Deprem öncesi, anı ve sonrasını anlatan bu kitap, Türkiye'nin her yanında ücretsiz olarak dağıtılarak çocukları güvenli yaşam konusunda biliçlendirecek.

Marmara Depremi'nin onuncu yılı nedeniyle, AKUT Arama Kurtarma Derneği ile işbirliği yaparak, gençleri, çocuklarıbilinçlendiren bir sosyal sorumluluk projesi olan "Birimiz Hepimiz, Hepimiz AKUT" , AKUT gönüllüsü Harun Öngören tarafından yazıldı ve sahneye konuldu.T

iyatrokare tarafından, Liberty Sigorta'nın sponsorluğunda, okullar ve belediyelerle yapılan ortak çalışmalarla çocuklarla buluşan müzikli oyun hem bilinçlendiriyor, hem de güvenli yaşam kültürünü aşılıyor. Oyun, Ekim'de adana ve Mersin'de Liberty Sigorta'nın acenteleri için de ücretsiz oynanacak. (Oyun programı aşağıda bilginize sunulmuştur).

"Büyük İkramiye" çok yakında…

Kıt kanaat geçinen bir işçi ailesine büyük ikramiyenin çıkmasıyla, ailenin verdiği sınıf atlama mücadelesinin, insanın ihtirası ve yıllardır gemlediği duyguların kontrol edilemediği zaman, insanoğlunu düşürebileceği komik durumların anlatıldığı "Büyük İkramiye" Nedim Saban tarafındanuyarladı.

Metin Serezli' nin baş rolde olduğu komedi çok yakında sahnelenmeye başlayacak. Serezli'nin baş rolü paylaşacağı oyun Paris'te yıllarca kapalı gişe oynandı. Nedim Saban'ın yöneteceği Türkiye versiyonunda Serezli'ye sürpriz isimler eşlik edecek.

Tiyatrokare'nin oyunları ile ilgili geniş bilgi www.tiyatrokare.com.tr adresinden ya da (212) 2301618 numaralı gişe telefonundan ulaşılabilir.

Biletler Biletix'ten satın alınabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kapalı Gişe Oynayan Leyla’nın Evi İstanbul’da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement