Misha Dacic, Akbank Sanat Piyano Günleri'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

Misha Dacic, Akbank Sanat Piyano Günleri'nde

Misha Dacic, Akbank Sanat Piyano Günleri\'nde

Akbank Sanat Piyano Günleri'nde Son Olarak 30 Kasım 2010, Salı Günü Müzik Otoriteleri Tarafından Yeni Kuşağın En İyi Yetenekleri Arasında Gösterilen Misha Dacic Sahne Alacak.

23.11.2010 12:16

MISHA DACIC, Otoriteler tarafından yeni kuşağın en iyi yetenekleri arasında gösterilen Misha Dacic, 1978 yılında Yugoslavya'da dünyaya geldi. Sanatçı bir aileden olan Dacic, ilk defa 11 yaşında iken yerel orkestra ile verdiği konserde dikkatleri üzerine çekti. Kısa bir süre sonra Novi Sad Üniversitesi'nde ders almaya başlayan Dacic, 1998 yılında Lazar Berman'ın daveti ile Italya Imola'daki prestijli piyano okuluna girdi ve beş yıl boyunca Berman ile çalıştı. 2003 yılında Martha Argerich Proje Festivali'nde sahne aldıktan sonra Amerika'da Miami 6. Uluslararası Piyano Festivali'nin Keşfedilenler konserlerinde sahneye çıktı. 2004'te hem Chicago'da hem de Michigan'daki Gilmore Piyano Festivali "Yükselen Yıldızlar" konserlerinde çalan Dacic, 2004-2005 yıllarında Cincinnati, New Jersey, New York ve Minnesota'da resitaller verdi.

2006 yılında Miami Üniversitesi'nden mezun olan Dacic, halen lisansüstü çalışmalarına Florida Uluslararası Üniversitesi'nde devam ediyor. Almanya turnesi sırasında Saarbucken'de ve Leipzig'de, Mendelssohn'un evinde verdiği resitaller büyük övgü alan Dacic, efsane kemancı Ida Haendel ile birlikte Avrupa, Japonya ve İsrail turnelerine çıktı. Pek çok canlı performansını içeren "Misha Dacic Resitalde" başlıklı DVD Video Artists International firması tarafından kısa süre önce yayınlandı. Dacic, Liszt'in 200.Doğum Yıldönümü nedeniyle resitaller vermek üzere Miami Uluslararası Piyano Festivali'nden, Amerika ve Avrupa'daki pek çok konser salonundan davet almıştır

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Misha Dacic, Akbank Sanat Piyano Günleri'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement