Ertuğrulgazi Etkinliğinde Türk Dünyası Konserleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Ertuğrulgazi Etkinliğinde Türk Dünyası Konserleri

Ertuğrulgazi Etkinliğinde Türk Dünyası Konserleri

2. Geleneksel Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu etkinliklerinde Türk dünyasından gelen sanatçılar konser verdi.

27.10.2013 00:58  Güncelleme: 01:24

Ertuğrulgazi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ile Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından 2. Geleneksel Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu etkinliklerinde Türk dünyasından gelen sanatçılar konser verdi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik öncesi kurulan yörük çadırında, kadınlar türkü söyledi.

Daha sonra Ertuğrulgazi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Oral Büyüksarı, yaptığı konuşmada, federasyon olarak Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti projeleri kapsamında, "Beylikten, Cihan Devletine ve Cumhuriyete Yürüyüşü" yapıldığını ve "Türk Dünyası Birlik" konferansı verildiğini anlatarak "Şimdi de salonumuzda 9 ülkeden gelen Türk dostlarımızı selamlıyoruz. İnşallah bu güzel günlerimiz daha da güçlenir. Türk dünyası dağılan boncuklar gibi, bizler bu boncukları birleştirerek inşallah daha iyi mücevherler yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Özbek asıllı Afganistanlı sanatçılar Sabir Karger ve Abdulmerham Ahmed, Kazakistan Devlet Sanatçısı Zagipa İmangaziyeva, Kırımlı sanatçılar Sevil Memetova ve Zarema Hanum, Rusya Federasyonu Dağıstan Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı Ahmet Ahmedov, Kırgızistan Halk Sanatçısı Askat Musabekov, Türkiye'den Devlet Opera Sanatçısı Cem Sinan ve şarkıcı Şahsenem konser verdi.

Konser aralarında halk oyunları gösterisi yapıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ertuğrulgazi Etkinliğinde Türk Dünyası Konserleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement